Nutriční hodnoty (Citronovo-borůvkový dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 557 kJ / 5 152 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 128,24 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 27,42 g |
| Tuky | 276,61 g |
| – nasycené | 102,04 g |
| – nenasycené | 155,86 g |
| –– mononenasycené | 115,22 g |
| –– polynenasycené | 40,64 g |
| ––– omega 3 | 10,39 g |
| Vláknina | 23,38 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 966 mg |
| Sůl | 2,37 g |
| Sacharidy | 525,74 g |
| – cukry | 343,52 g |
| ––– laktóza | 26,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 110 g 110 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 110 g |
| 110 g 110 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 110 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 190 g 190 g cukru | Cukr bílý | 190 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| ½ d l l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 2 2 citróny | Citrón čerstvý | 180 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 110 g 110 g fondánu | Fondán | 110 g |
| 250 g 250 g mascarpone | Mascarpone | 250 g |
| 500 g 500 g tvarohu | Tvaroh polotučný | 500 g |
| cukr dle chuti | Cukr bílý | |
| 250 g 250 g borůvek | Borůvky čerstvé | 250 g |
| 1 1 šlehačka 36% | Šlehačka 35% | |
| domácí borůvková marmeláda | Marmeláda borůvková | |
| trocha trocha borůvek | Borůvky čerstvé | |
| trocha trocha malin | Maliny čerstvé | |
| pár lístků lístků máty | Máta peprná list čerstvá |