Nutriční hodnoty (Polévka se sýrovými knedlíčky podle Claudie)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 2 715 kJ / 649 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,43 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,38 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,05 g |
| Tuky | 47,61 g |
| – nasycené | 26,65 g |
| – nenasycené | 17,35 g |
| –– mononenasycené | 14,57 g |
| –– polynenasycené | 2,78 g |
| ––– omega 3 | 0,56 g |
| Vláknina | 7,15 g |
| Cholesterol | 347 mg |
| Sodík | 283 mg |
| Sůl | 0,56 g |
| Sacharidy | 14,08 g |
| – cukry | 8,73 g |
| ––– laktóza | 2,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 lžíce 1 lžíce másla (přepuštěné nebo s 1 lžičkou oleje) | Máslo kravské | 10 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g celeru | Celer bulva čerstvá | 50 g |
| 50 g 50 g petržele | Petržel kořenová čerstvá | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sušené polévkové směsi bez konzervantů | ||
| vývar zeleninový nebo masový | Vývar zeleninový | |
| 100-150 g 100-150 g čerstvého sýru | Sýr hrudkový kravský | 125 g |
| 1 1 malé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| nasekaná petrželová nať nebo pažitka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| muškátový květ nebo oříšek | Muškát květ sušený | |
| dle potřeby jemně nastrouhaná strouhanka | Strouhanka pšeničná |