Vepřové maso ve vlastní šťávě
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 44 242 kJ / 10 574 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 515,75 g |
Tuky | 942,50 g |
Vláknina | 3,75 g |
Cholesterol | 1,73 g |
Sodík | 11,68 g |
Sůl | 27,00 g |
Sacharidy | 5,25 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od kamarádky, upravila jsem si ho pro pomalý hrnec.
Bůček byl tentokrát tučnější než obvykle, ale i tak nám to nevadí - sádla tam přeci jen není tolik, co vypadá a dá se namazat na chleba :))
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 1. 2022 14:47
Než jsem to dal do sklenic, tak se to sež...
snědlo. 


31. 10. 2020 15:10
Anna Kocikova: Pravda,kůže bejt nemusí a taky jsou vepřovky moc dobrý,přidávám i nedrcený kmín a je to fakt žůžo..

11. 12. 2016 10:01
Josef : ano, i tak se dá 
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.

V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.
11. 12. 2016 08:51
no neviem,zda se mi to dost mastne ale ja osobne,koupím,buček,plecko,na spodek sklenice dam kousek bučku s kožou posolím a dál vrstvím pleckom,které postupne jako dávam solím a na konec za PL čistej vody a zadelam víčkem .Dam sklenice do zavarovacího hrnce a zalijem vodou až nad víčka .Dve hodiny varím na 100 stupnu.Necham vychladnout. Takto to delali moji rodiče a starí rodiče a nemá to chybu.
9. 12. 2016 14:15
Ivi,uvařeno a ve sklenkách dva dny po sobě zavařeno
Zavařila jsem jen 4 sklenky,zbytek se postupně konzumuje a odhaduji,že v neděli už nebude
Neměla jsem pragandu a kůže,ale i tak je tato vepřovka moc dobrá
Děkuji Ti za další verzi na chutné domácí vepřové maso,kde vím,co jím






27. 7. 2016 07:29
pavel adam: v případě všech hrnců rychlých doporučím vařit v tomto hrnci. Mírným varem, určitě 2 hodiny.
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....

Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....
26. 7. 2016 21:10
cathleen: hm!? co dělat, když mám všechny hrnce rychlé!!! 

19. 7. 2016 15:33



15. 7. 2016 18:59
martinice: předem vařené a teprve potom zavařené maso nám přijde chutnější a vařím ho v PH, protože ho mám a ráda ho nechávám pracovat

15. 7. 2016 15:02
Vlasta Dostálová: nemusíš mít PH,přečti si můj příspěvek.
15. 7. 2016 15:00
Proč,mám maso vařit na plotně nebo v PH ,léta zavařuji maso syrové,nakrájím na libovolné kousky dám do sklenic kdo chce proloží česnekem a dopolovičky zaleji osolenou vodou ,sterilizuji 2 hod. na 100stp. takto už léta zavářím a vydrží dlouho ,nemusí být v ledničce,mám jen ve špajzu.

15. 7. 2016 09:42
Vlasta Dostálová: není to jediný recpet na tzv."vepřovou konzervu" tady
- ostatní jsou vařené na plotně.
Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba

Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba

15. 7. 2016 08:40
Vlasta Dostálová: cokoli co se dělá v pomalém hrnci, lze vařit v běžném hrnci na plotně, pouze přizpůsobit dobu vaření. Sama autorka v poznámce píše, odkud má recept a že si jej přizpůsobila PH 

15. 7. 2016 08:24
Až na to, že nemám pomalý hrnec.
14. 7. 2016 19:03
Dobrý nápad

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Jednoduchá vaječná pomazánka s pažitkou
Přidáno před 3 hodinami

Vajíčkový salát s rajčátky
Přidáno před 10 hodinami

Filé s rýžovo - čočkovou směsí
Přidáno před 11 hodinami

Sumeček v parmezánové strouhance a salát
Přidáno před 12 hodinami

Vepřové maso na špeku a tymiánu
Přidáno 28. 3. 2023 18:04

Kuřecí maso v mrkvi s černým pivem
Přidáno 28. 3. 2023 17:20
Právě bylo uvařeno:

Nejlepší koblihy, jaké znám
uvařil/a JaroslavVeskrna
před 21 minutami

Jednoduchá pomazánka s Nivou
uvařil/a janickajan
před 1 hodinou

Minutkové kuřecí nudličky
uvařil/a majtinka4ever
před 1 hodinou

Citronové cookies
uvařil/a coockina
před 2 hodinami

Těsto na vdolky bez kynutí
uvařil/a Ivetca
před 3 hodinami

Ohnivé maso
uvařil/a Ninka
před 5 hodinami

Slané muffiny
uvařil/a Marketa1961
před 5 hodinami

Bůček pečený v jogurtu s majoránkou
uvařil/a blahova.ivet@seznam.cz
před 6 hodinami

Drůbeží voňavá směs se žampiony
uvařil/a bajazmeskal@seznam.cz
před 6 hodinami

Lizebab - zapečená cuketa se sýrem a bulgurem
uvařil/a Anna Kr
před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: vepřové maso na šťávě veprove ve vlastni stave recept veprove ve vlastni stave vepřové maso na šťávě recepty maso ve vlastní šťávě maso na šťávě maso na štávě recept vepřové ve vlastní šťávě recepty vepřové na šťávě recept na veprove ve vlastni stave vepřové maso v pomalém hrnci vepřové maso na šťávě recept domácí vepřové ve vlastní šťávě vepřové kostky na šťávě vepřové ve vlastní šťávě - recepty domaci maso ve vlastni stave maso ve vlastni stave recept veprovy ve vlastni stave vepřové kostky ve vlastní šťávě recepty z vepřového masa ve vlastni stave
Suroviny: bůček bez kosti, kůže vepřová, voda, vegeta, kmín drcený, praganda, sůl,
Vepřové maso ve vlastní šťávě
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0QY
15 názorů