Vepřové maso ve vlastní šťávě

cathleen Kuchařka: cathleen

Pomalý hrnec 13 názorů

Suroviny

3 kg tučnějšího bůčku bez kostí a kůže
0,5 kg vepřových kůží
0,8 l vody
lžíce vegety
3 lžičky drceného kmínu
3 lžičky Pragandy
3 lžičky soli
(všechny lžičky i lžíce jsou odměřovány zarovnané)
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, kůže na čtverečky.

  2. Přidáme všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vaříme v pomalém hrnci 8 hodin na Low.

  3. Uvařené pak rozdělíme do zavařovacích sklenic a zaváříme 2 hodiny při 100°C.

Poznámka

Recept mám od kamarádky, upravila jsem si ho pro pomalý hrnec.

Bůček byl tentokrát tučnější než obvykle, ale i tak nám to nevadí - sádla tam přeci jen není tolik, co vypadá a dá se namazat na chleba :))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 711 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso ve vlastní šťávě

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Josef : ano, i tak se dá ;-)
    V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.

    Odpovědět

  • Josef Josef (neregistrovaný)

    no neviem,zda se mi to dost mastne ale ja osobne,koupím,buček,plecko,na spodek sklenice dam kousek bučku s kožou posolím a dál vrstvím pleckom,které postupne jako dávam solím a na konec za PL čistej vody a zadelam víčkem .Dam sklenice do zavarovacího hrnce a zalijem vodou až nad víčka .Dve hodiny varím na 100 stupnu.Necham vychladnout. Takto to delali moji rodiče a starí rodiče a nemá to chybu.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Ivi,uvařeno a ve sklenkách dva dny po sobě zavařeno:yes:Zavařila jsem jen 4 sklenky,zbytek se postupně konzumuje a odhaduji,že v neděli už nebude:-D Neměla jsem pragandu a kůže,ale i tak je tato vepřovka moc dobrá:-8Děkuji Ti za další verzi na chutné domácí vepřové maso,kde vím,co jím:-K:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    pavel adam: v případě všech hrnců rychlých doporučím vařit v tomto hrnci. Mírným varem, určitě 2 hodiny.;-)
    Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....

    Odpovědět

  • pavel adam pavel adam(neregistrovaný)

    cathleen: hm!? co dělat, když mám všechny hrnce rychlé!!! :-*

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    martinice: předem vařené a teprve potom zavařené maso nám přijde chutnější a vařím ho v PH, protože ho mám a ráda ho nechávám pracovat:-p

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Vlasta Dostálová: nemusíš mít PH,přečti si můj příspěvek.

    Odpovědět

  • martinice martinice

    Proč,mám maso vařit na plotně nebo v PH ,léta zavařuji maso syrové,nakrájím na libovolné kousky dám do sklenic kdo chce proloží česnekem a dopolovičky zaleji osolenou vodou ,sterilizuji 2 hod. na 100stp. takto už léta zavářím a vydrží dlouho ,nemusí být v ledničce,mám jen ve špajzu.:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Vlasta Dostálová: není to jediný recpet na tzv."vepřovou konzervu" tady;-) - ostatní jsou vařené na plotně.
    Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
    V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Vlasta Dostálová: cokoli co se dělá v pomalém hrnci, lze vařit v běžném hrnci na plotně, pouze přizpůsobit dobu vaření. Sama autorka v poznámce píše, odkud má recept a že si jej přizpůsobila PH ;-)

    Odpovědět

  • Vlasta Dostálová Vlasta Dostálová(neregistrovaný)

    Až na to, že nemám pomalý hrnec.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dobrý nápad:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: vepřové maso na šťávě veprove ve vlastni stave recept veprove ve vlastni stave vepřové maso na šťávě recepty maso ve vlastní šťávě maso na šťávě maso na štávě recept vepřové ve vlastní šťávě recepty vepřové na šťávě recept na veprove ve vlastni stave vepřové maso v pomalém hrnci vepřové maso na šťávě recept domácí vepřové ve vlastní šťávě vepřové kostky na šťávě vepřové ve vlastní šťávě - recepty domaci maso ve vlastni stave maso ve vlastni stave recept veprovy ve vlastni stave vepřové kostky ve vlastní šťávě recepty z vepřového masa ve vlastni stave

Zapomněl/a jsem heslo