Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Do zásoby na zimu nebo třeba i s sebou na letní dovolenou. Zavařené maso můžeme využít na mnoho způsobů při různých příležitostech. Nejprve jej s kořením uvaříme v pomalém hrnci a poté, ve sklenicích, zavaříme.

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 620 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 600 min

620 min (20 min příprava + 600 min tepelná úprava)

14. 7. 2016 14:42

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie44 293 kJ / 10 586 kcal
Bílkoviny516,28 g
Tuky942,50 g
Vláknina4,35 g
Cholesterol 1,73 g
Sodík 14,98 g
Sůl35,25 g
Sacharidy7,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od kamarádky, upravila jsem si ho pro pomalý hrnec, všechny lžičky i lžíce jsou odměřovány zarovnané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

konyx1 konyx1

15. 1. 2022 13:47

Než jsem to dal do sklenic, tak se to sež... :-O snědlo. :-)

ruda43

31. 10. 2020 14:10

Anna Kocikova: Pravda,kůže bejt nemusí a taky jsou vepřovky moc dobrý,přidávám i nedrcený kmín a je to fakt žůžo..:-D

cathleen cathleen

11. 12. 2016 09:01

Josef : ano, i tak se dá ;-)
V Poznámce píšeu, že děláváme z "dietnějšího", hodně masitého bůčku, který byl ale tentokrát tučnější....přesto není sklenice opravdu tak plná sádla, jak to na fotce vypadá. Hned jak budeme vařit znovu, vyfotím nějakou lepší., aby to tak neklamalo.

Josef

11. 12. 2016 07:51

no neviem,zda se mi to dost mastne ale ja osobne,koupím,buček,plecko,na spodek sklenice dam kousek bučku s kožou posolím a dál vrstvím pleckom,které postupne jako dávam solím a na konec za PL čistej vody a zadelam víčkem .Dam sklenice do zavarovacího hrnce a zalijem vodou až nad víčka .Dve hodiny varím na 100 stupnu.Necham vychladnout. Takto to delali moji rodiče a starí rodiče a nemá to chybu.

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 12. 2016 13:15

Ivi,uvařeno a ve sklenkách dva dny po sobě zavařeno:yes:Zavařila jsem jen 4 sklenky,zbytek se postupně konzumuje a odhaduji,že v neděli už nebude:-D Neměla jsem pragandu a kůže,ale i tak je tato vepřovka moc dobrá:-8Děkuji Ti za další verzi na chutné domácí vepřové maso,kde vím,co jím:-K:yes:

cathleen cathleen

27. 7. 2016 06:29

pavel adam: v případě všech hrnců rychlých doporučím vařit v tomto hrnci. Mírným varem, určitě 2 hodiny.;-)
Pomalý hrnec je výborný v tom, že ho zapnu a celou dobu nemusím hlídat, míchat, nic....můžu dělat jinou práci, nemusím myslet na to, že mi někde něco vaří.....

pavel adam

26. 7. 2016 20:10

cathleen: hm!? co dělat, když mám všechny hrnce rychlé!!! :-*

Anna Kocikova Anna Kocikova

19. 7. 2016 14:33

:-Q:-K:yes:

cathleen cathleen

15. 7. 2016 17:59

martinice: předem vařené a teprve potom zavařené maso nám přijde chutnější a vařím ho v PH, protože ho mám a ráda ho nechávám pracovat:-p

martinice

15. 7. 2016 14:02

Vlasta Dostálová: nemusíš mít PH,přečti si můj příspěvek.

martinice

15. 7. 2016 14:00

Proč,mám maso vařit na plotně nebo v PH ,léta zavařuji maso syrové,nakrájím na libovolné kousky dám do sklenic kdo chce proloží česnekem a dopolovičky zaleji osolenou vodou ,sterilizuji 2 hod. na 100stp. takto už léta zavářím a vydrží dlouho ,nemusí být v ledničce,mám jen ve špajzu.:yes:

cathleen cathleen

15. 7. 2016 08:42

Vlasta Dostálová: není to jediný recpet na tzv."vepřovou konzervu" tady;-) - ostatní jsou vařené na plotně.
Pokud budeš chtít zkusit tento recept, mělo by být uvařeno za 2-2,5 hodiny pomalým varem na plotně, ale budeš muset míchat.
V pomalém hrnci se nic nepřipálí, vaří se to opravdu pomaličku a na poměrně nízkou teplotu, starat se o to netřeba:-8

spagetka spagetka

15. 7. 2016 07:40

Vlasta Dostálová: cokoli co se dělá v pomalém hrnci, lze vařit v běžném hrnci na plotně, pouze přizpůsobit dobu vaření. Sama autorka v poznámce píše, odkud má recept a že si jej přizpůsobila PH ;-)

Vlasta Dostálová

15. 7. 2016 07:24

Až na to, že nemám pomalý hrnec.

spagetka spagetka

14. 7. 2016 18:03

Dobrý nápad:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: vepřové maso na šťávě veprove ve vlastni stave recept veprove ve vlastni stave vepřové maso na šťávě recepty maso ve vlastní šťávě maso na šťávě maso na štávě recept vepřové ve vlastní šťávě recepty vepřové na šťávě recept na veprove ve vlastni stave vepřové maso v pomalém hrnci vepřové maso na šťávě recept domácí vepřové ve vlastní šťávě vepřové kostky na šťávě vepřové ve vlastní šťávě - recepty domaci maso ve vlastni stave maso ve vlastni stave recept veprovy ve vlastni stave vepřové kostky ve vlastní šťávě recepty z vepřového masa ve vlastni stave

Suroviny: bůček bez kosti, kůže vepřová, voda, vegeta, kmín drcený, praganda, sůl

TopRecepty.cz

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k0QY