Nutriční hodnoty (Květáková polévka P)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 525 kJ / 364 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,51 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 17,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,15 g |
| Tuky | 15,47 g |
| – nasycené | 3,68 g |
| – nenasycené | 7,12 g |
| –– mononenasycené | 5,62 g |
| –– polynenasycené | 1,50 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 518 mg |
| Sodík | 208 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 33,00 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vetší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| několik několik růžiček květáku | Květák čerstvý | |
| zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| zelená petržel | Petržel kořenová čerstvá |