Nutriční hodnoty (Gruzínské čachochbili)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 096 kJ / 1 218 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,60 g |
| Tuky | 101,78 g |
| – nasycené | 7,23 g |
| – nenasycené | 89,91 g |
| –– mononenasycené | 63,35 g |
| –– polynenasycené | 26,56 g |
| ––– omega 3 | 8,20 g |
| Vláknina | 27,12 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 54 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 58,60 g |
| – cukry | 38,36 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 kuře | Kuře | |
| 4 4 střední cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 5 5 větších rajčat | Rajče červené čerstvé | 300 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| hrst hrst posekané petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| správně by mělo být použito gruzínské koření "Chmeli suneli" | Pepř černý | |
| 1 PL 1 PL Adžiky | Adžika | |
| 1 ČL 1 ČL Čubricy | ||
| 1 ČL 1 ČL vrchovatá saturejky | Saturejka sušená | |
| 1 PL 1 PL sladké papriky (může být část pálivé) | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 ČL 1 ČL hrubě drceného pepře | Pepř černý | |
| 1 dl 1 dl oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| sůl | Sůl mořská | |