Nutriční hodnoty (Hovězí polévka s knedlíčky sýrovoslaninovými)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 060 kJ / 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,62 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,28 g |
| Tuky | 59,33 g |
| – nasycené | 25,38 g |
| – nenasycené | 28,90 g |
| –– mononenasycené | 23,80 g |
| –– polynenasycené | 5,10 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 4,91 g |
| Cholesterol | 553 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 3,44 g |
| Sacharidy | 23,87 g |
| – cukry | 4,57 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 maso na polévku s morkovou kostí | Hovězí ořez | |
| 1 1 kořenová petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 10 10 cm pórku + kousek od konce vcelku | Pórek čerstvý | |
| 3-4 listy 3-4 listy kapusty nebo 7 ks růžičkové kapusty (nakrájené na osminky) | Kapusta hlávková čerstvá | |
| kousek kousek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| kousek kousek květáku nebo brokolice | Květák čerstvý | |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 3 3 mladé snítky libečku | Libeček čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| svazeček pažitky | Pažitka čerstvá | |
| 1 kostka 1 kostka hovězího bujónu pro zvýraznění | Bujón hovězí | 9 g |
| 10 kuliček 10 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1 kulička 1 kulička nového koření | Nové koření | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 3 hrsti 3 hrsti 3 druhů lepších sýrů (já měla Istrijský sýr, Alpenkönig a Grana Padano - Lidl) nebo jen Gouda nebo čedar a pod. nastrouhat na malých slzách | Parmezán | |
| 2 lžíce 2 lžíce celozrnné žitné mouky | Mouka žitná celozrnná hladká | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 16.5 g |
| 5 dkg 5 dkg oravské (anglické, farmářské) slaniny nadrobno | Špek | 50 g |
| namísto soli Aromat, Vegeta a pod. | Kořenící směs sypká | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské |