Nutriční hodnoty (Pečený jablečno-citrónovo-zázvorový čaj)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 610 kJ / 5 165 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,82 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,82 g |
| Tuky | 9,37 g |
| – nasycené | 2,71 g |
| – nenasycené | 3,92 g |
| –– mononenasycené | 0,60 g |
| –– polynenasycené | 3,32 g |
| ––– omega 3 | 0,61 g |
| Vláknina | 62,78 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 96 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 1 227,96 g |
| – cukry | 1 192,21 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 kg 2 kg jablek | Jablko čerstvé | 2000 g |
| 2 2 velké citróny | Citrón čerstvý | 180 g |
| 1 1 větší zázvor | Zázvor sušený | |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 5 ks 5 ks badyánu | Badyán | |
| 8 ks 8 ks hřebíčku | Hřebíček | |
| 1 kg 1 kg cukru (napůl s třtinovým cukrem) | Cukr bílý | 1000 g |
| můžeme přidat 2 dl rumu | Rum |