Výborný pečený cheesecake

Smilexou Kuchařka: Smilexou

Doba přípravy: 1 h 12 porcí Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 3 názory

Recept si neoblíbil žádný kuchař
Přidat další fotografii

Suroviny

1 a půl balení máslových sušenek (Club např.)
120 g másla
500 g tvarohu
1 zakysaná smetana
trocha rumu
3 vejce
1 žloutek
200 g moučkového cukru
šťáva z půlky citrónu
1 vanilkový cukr
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rozdrtíme sušenky a smícháme s rozpuštěným máslem. Dno formy napěchujeme drtí.

  2. Tvaroh, cukr, vanilkový cukr, smetanu, rum a citrónovou šťávu smícháme dohladka. Pak postupně zašleháváme vejce a žloutek. Vznikne hladký řídký krém, který nalijeme na sušenkovou drť.

  3. Do trouby dáme dospodu plech s vodou, tím se vytvoří vodní pára a cheesecake bude vláčnější. Pečeme na 160 °C do té doby, než bude zlatavý na povrchu, začne se odlepovat od formy a mírně praskat.

  4. Necháme vychladnout v otevřené troubě a potom dáme, nejlépe přes den, ztuhnout do lednice.

  5. Na ozdobení můžeme potřít povrch zakysanou smetanou a poklást na něj ovoce či marmeládu. Samozřejmě můžeme na ozvláštnění zvolit jiný druh sušenek, do těsta vsypat borůvky či maliny nebo rovnou ovoce rozmixovat a tím krásně obarvit (v tom případě ale doporučuji tužší tvaroh).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Výborný pečený cheesecake

  • bohynovka bohynovka

    Cheesecake pecu podle klasickeho americkeho receptu pravidelne a videla bych tady par bodu, kvuli kterym je vysledek takovy, jaky je. Co se tyka naplne, tak ta se opravdu nechava pred pecenim odstat a obcas se v ni nozem projede tzv. esicko, aby odesel vzduch. Dale mi prijde, ze je tu zbytecne moc vajec, v zakladnim receptu je na 900 g cream cheese a 230 g zakysane smetany pocitano se ctyrmi vejci, 180ml mleka, 300 g cukru a 30 g hladke mouky (plus stava z pulky citronu a vanilkovy extrakt). Takze suroviny dvojnasobne. Tohle mnozstvi se pece cca hodinku na 170 ve vodni lazni, trouba se neotevira a necha se v ni (se zavrenymi dvirky) take zcela vychladnout.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: Takhle vypadá spíše německý Käsekuchen. Cheesecake, pokud se peče pomalu, tak se nevyboulí, je hladký jako hladina Tálinského rybníku. :-D Nesmí se péct ani tak dlouho, aby chytal zlatavou barvu a praskal. Upečený koláč se ještě musí trochu chvět jako rosol. Pak je to cheesecake, nikoliv klasický tvarohový koláč!
    Náplň je taky lepší mixovat než šlehat, aby neobsahovala příliš vzduchových bublin, které působí nerovnost povrchu koláče. Další fígl je nechat náplň, kterou nalijeme na těsto chvíli ustát a pak její vršek několikrát projet špičkou nože.

    Odpovědět

  • casino casino

    Nebýt obrázku v úvodu, rcp bych si přečetl, možná upřesnil "1 a půl balení máslových sušenek (Club např.)" na 240g (což přibližně odpovídá 120g použitého másla), podivil se plechu s vodou v troubě (běžně se cheesecake peče ve vodní lázni, nebo na přímo)
    Ale to co je na fotečce bych nenabídl ani tchyňce :-8
    Něco je blbě, takto se cheesecake nechová, zvláště když suroviny se zdají OK
    Stojí psáno: "... začne se odlepovat od formy..." :-O
    Naopak! Sýrová náplň se stěn sama nepustí a k uvolnění z formy se jí musí pomoci špičkou nože a obvod je pak radost pohledět:-)

    Odpovědět

Tématické fráze: pečený cheeshecake

Zapomněl/a jsem heslo