Nutriční hodnoty (Mangoldová polévka s kadeřávkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 895 kJ / 214 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,27 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,12 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,15 g |
| Tuky | 12,06 g |
| – nasycené | 4,61 g |
| – nenasycené | 5,02 g |
| –– mononenasycené | 4,12 g |
| –– polynenasycené | 0,90 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 0,30 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 152 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 12,94 g |
| – cukry | 5,44 g |
| ––– laktóza | 4,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 listů 10 listů zeleného mangoldu | Mangold | |
| 5 listů 5 listů kadeřávku | Kapusta kadeřavá čerstvá | |
| několik větviček větviček kadeřavé petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 5 5 růžičkových kapustiček | Kapusta růžičková čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 100 ml 100 ml nízkotučného mléka | Mléko kravské odstředěné | 100 ml |
| 5 g 5 g másla | Máslo kravské | 5 g |
| 1 1 vejce natvrdo | Vejce slepičí | 70 g |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| muškátový květ | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská |