Nutriční hodnoty (Brambory se šafránem a hořčicí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 135 kJ / 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,08 g |
| Tuky | 27,72 g |
| – nasycené | 1,88 g |
| – nenasycené | 23,86 g |
| –– mononenasycené | 16,89 g |
| –– polynenasycené | 6,98 g |
| ––– omega 3 | 2,17 g |
| Vláknina | 22,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 236 mg |
| Sůl | 0,45 g |
| Sacharidy | 134,85 g |
| – cukry | 12,23 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g brambor | Brambor zimní | 700 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička šafránových blizen | Šafrán čerstvý | |
| 6 lžic 6 lžic vřící vody | Voda | 108 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce bílého vinného octa | Ocet vinný bílý | 15 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hořčice | Hořčice plnotučná | 15 g |
| 10 lžic 10 lžic bílého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 snítky 2 snítky šalvěje nebo rozmarýnu (dle chuti) | Šalvěj čerstvá |