Nutriční hodnoty (Řízečky po cikánsku (v alobalu))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 179 kJ / 282 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 29,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 9,09 g |
| – nasycené | 2,70 g |
| – nenasycené | 4,00 g |
| –– mononenasycené | 2,91 g |
| –– polynenasycené | 1,09 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 870 mg |
| Sodík | 135 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 16,80 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřové řízky z kýty (nebo i kuřecí ) | Vepřová kýta | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| pálivá paprika nebo chilli koření | Paprika pálivá | |
| olej na potření plátků plátků masa a na potření alobalu | ||
| 2 2 větší cibule na půlkolečka | Cibule čerstvá | 140 g |
| paprikový lusk | Paprika bílá čerstvá | |
| plátky plátky dobrého sýru | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 4 plátky 4 plátky Pancetty (sicilské slaniny, nebo i angl. slaniny) | Pancetta | |
| 4 4 velké kusy alobalu na zabalení masa | ||
| a) + další 4 plátky plátky Pancetty | Pancetta | |
| b) 150-200 g b) 150-200 g kuřecích jatýrek | Játra kuřecí | 175 g |
| lžička lžička oleje | Olej řepkový | |
| pepř | Pepř černý | |
| lžíce lžíce kečupu | Kečup sladký | |
| sůl | Sůl mořská |