Nutriční hodnoty (Hrášek s parmezánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 770 kJ / 1 618 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 68,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 44,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,00 g |
| Tuky | 112,35 g |
| – nasycené | 52,07 g |
| – nenasycené | 42,49 g |
| –– mononenasycené | 34,42 g |
| –– polynenasycené | 8,07 g |
| ––– omega 3 | 2,43 g |
| Vláknina | 28,00 g |
| Cholesterol | 165 mg |
| Sodík | 1,62 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 69,25 g |
| – cukry | 34,05 g |
| ––– laktóza | 13,25 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 2 2 velké šalotky nakrájené na kostičky | Šalotka čerstvá | |
| 400 g 400 g mraženého hrášku (rozmraženého) | Hrášek zelený mražený | 400 g |
| 1 hrnek 1 hrnek smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku nakrájeného Parmezánu | Parmezán | 125 g |
| 1/4 hrnku 1/4 hrnku pokrájené máty | Máta peprná list čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |