Nutriční hodnoty (Karbanátky z červené řepy a vloček)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 552 kJ / 610 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,88 g |
| Tuky | 9,81 g |
| – nasycené | 2,37 g |
| – nenasycené | 4,89 g |
| –– mononenasycené | 3,23 g |
| –– polynenasycené | 1,66 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 10,88 g |
| Cholesterol | 259 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,34 g |
| Sacharidy | 103,45 g |
| – cukry | 11,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g ječných vloček | Vločky ječné | 125 g |
| 125 g 125 g doměkka uvařené červené řepy | Červená řepa čerstvá | 125 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| na zahuštění mouka nebo strouhanka | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl, pepř | Pepř černý | |
| koření dle chuti - majoránka, tymián, česnek | Pepř černý | |
| máslová dýně a brambory cca 1:2 objemového množství | Brambor zimní | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| volitelně čedar | Čedar | |
| volitelně hrášek, petrželka | Petržel nať čerstvá |