Nutriční hodnoty (Risotto Zafferano (šafránové rizoto))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 882 kJ / 689 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,18 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
| Tuky | 49,17 g |
| – nasycené | 26,06 g |
| – nenasycené | 10,76 g |
| –– mononenasycené | 10,03 g |
| –– polynenasycené | 0,73 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 4,95 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,21 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 13,35 g |
| – cukry | 7,70 g |
| ––– laktóza | 3,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| Rýže (ideálně typ Arborio, který je vhodný na rizota) | Rýže bílá | |
| 1-2 g 1-2 g kvalitního šafránu | Šafrán sušený | 1.5 g |
| 1 l 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru | ||
| 1 dl 1 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| máslo | Máslo kravské | |
| sůl, pepř | Pepř černý |