Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Risotto Zafferano (šafránové rizoto))

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie2 882 kJ /
689 kcal
Bílkoviny31,18 g
– z toho živočišné bílkoviny30,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny1,18 g
Tuky49,17 g
– nasycené26,06 g
– nenasycené10,76 g
–– mononenasycené10,03 g
–– polynenasycené0,73 g
––– omega 30,30 g
Vláknina4,95 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 1,21 g
Sůl3,00 g
Sacharidy13,35 g
– cukry7,70 g
––– laktóza3,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
Rýže (ideálně typ Arborio, který je vhodný na rizota) Rýže bílá
1-2 g 1-2 g kvalitního šafránu Šafrán sušený 1.5 g
1 l 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
1 dl 1 dl bílého suchého vína Víno bílé suché 100 ml
100 g 100 g parmazánu Parmezán 100 g
1 1 střední cibule Cibule čerstvá 70 g
máslo Máslo kravské
sůl, pepř Pepř černý

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.