Nutriční hodnoty (Risotto Zafferano (šafránové rizoto))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
Energie | 2 882 kJ / 689 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,18 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
Tuky | 49,17 g |
– nasycené | 26,06 g |
– nenasycené | 10,76 g |
–– mononenasycené | 10,03 g |
–– polynenasycené | 0,73 g |
––– omega 3 | 0,30 g |
Vláknina | 4,95 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,21 g |
Sůl | 3,00 g |
Sacharidy | 13,35 g |
– cukry | 7,70 g |
––– laktóza | 3,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
Rýže (ideálně typ Arborio, který je vhodný na rizota) | Rýže bílá | |
1-2 g 1-2 g kvalitního šafránu | Šafrán sušený | 1.5 g |
1 l 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru | ||
1 dl 1 dl bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
100 g 100 g parmazánu | Parmezán | 100 g |
1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
máslo | Máslo kravské | |
sůl, pepř | Pepř černý |