Nutriční hodnoty (Masové koule v zelí na způsob segedínu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 747 kJ / 1 613 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,90 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 100,75 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,15 g |
| Tuky | 77,49 g |
| – nasycené | 29,53 g |
| – nenasycené | 38,27 g |
| –– mononenasycené | 31,64 g |
| –– polynenasycené | 6,63 g |
| ––– omega 3 | 0,21 g |
| Vláknina | 28,03 g |
| Cholesterol | 817 mg |
| Sodík | 5,49 g |
| Sůl | 13,48 g |
| Sacharidy | 97,44 g |
| – cukry | 36,63 g |
| ––– laktóza | 2,94 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mletého masa mix | Vepřová plec | 400 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 2 menší syrové brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 3-4 stroužky 3-4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 24.5 g |
| 2 2 šalotky | Šalotka čerstvá | |
| 2 plátky 2 plátky toustového chleba bez kůrky | Toast pšeničný bílý | 40 g |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| strouhanka | Strouhanka pšeničná | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| 500 g 500 g kysaného zelí i s nálevem | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 1 lžíce 1 lžíce mleté papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 50 g 50 g špeku | Špek | 50 g |
| 2 2 syrové brambory | Brambor zimní | 100 g |
| sladká smetana na zjemnění | Smetana kravská sladká 12% | |
| vývar (dle potřeby) | Vývar masový | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cukr | Cukr bílý |