Nutriční hodnoty (Klatovské roládky / závitky /ptáčky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 386 kJ / 1 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 209,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 207,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,96 g |
| Tuky | 70,14 g |
| – nasycené | 20,21 g |
| – nenasycené | 36,13 g |
| –– mononenasycené | 29,92 g |
| –– polynenasycené | 6,22 g |
| ––– omega 3 | 0,34 g |
| Vláknina | 8,40 g |
| Cholesterol | 468 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 4,80 g |
| Sacharidy | 12,60 g |
| – cukry | 8,40 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| cca 800 g 800 g hovězího masa | Hovězí kýta | 800 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř mletý | Pepř černý mletý | |
| hořčice plnotučná | Hořčice plnotučná | |
| 200 g 200 g uzeného bůčku nebo moravské slaniny | Vepřový bok uzený | 200 g |
| 4-5 4-5 sladkokyselých sterilovaných okurek | Okurka polní zavařená | |
| 3-4 3-4 vejce, dle velikosti | ||
| 2 2 velké cibule nebo 3 střední | Cibule čerstvá | 140 g |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| vývar dle potřeby | Vývar hovězí | |