Nutriční hodnoty (Hortobáďské zapečené palačinky plněné masem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 042 kJ / 1 205 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,08 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 109,11 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,97 g |
| Tuky | 68,62 g |
| – nasycené | 33,56 g |
| – nenasycené | 27,70 g |
| –– mononenasycené | 22,82 g |
| –– polynenasycené | 4,88 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 5,76 g |
| Cholesterol | 535 mg |
| Sodík | 512 mg |
| Sůl | 1,06 g |
| Sacharidy | 34,07 g |
| – cukry | 28,75 g |
| ––– laktóza | 19,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 5 5 polévkových lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej | Olej řepkový | |
| 400 g 400 g vepřového masa (plecka) | Vepřová kýta | 400 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 paprika zelená | Paprika zelená čerstvá | |
| 1 1 rajče | Rajče červené čerstvé | 60 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| 2 lžíce 2 lžíce protlaku | Protlak rajčatový | 30 g |
| asi 300 -400 ml asi 300 -400 ml vývaru z kostí | Vývar hovězí | 350 ml |
| 250 ml 250 ml kysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 250 ml |
| mletá paprika | Paprika červená sušená | |
| sůl a pepř | Pepř černý | |
| sekaná petrželka | Petržel nať čerstvá |