Nutriční hodnoty (Jablečné / hruškové těstoviny)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 555 kJ / 1 806 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 51,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 51,66 g |
| Tuky | 7,60 g |
| – nasycené | 2,35 g |
| – nenasycené | 2,25 g |
| –– mononenasycené | 0,70 g |
| –– polynenasycené | 1,55 g |
| ––– omega 3 | 0,60 g |
| Vláknina | 31,34 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 35 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 366,98 g |
| – cukry | 66,52 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g jablek (nebo hrušek, oloupaných a bez jádřinců) | Jablko čerstvé | 600 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| mletá skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská mletá | |
| 1 1 citron - šťáva i kůra | Citrón čerstvý | 90 g |
| krupicový cukr (podle sladkosti ovoce) | Cukr bílý | |
| 400 g 400 g těstovin (v suchém stavu) | Těstoviny pšeničné | 400 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| máslo | Máslo kravské | |
| tvaroh (olešnický) | Tvaroh polotučný | |
| moučkový cukr (nebo skořicový) | Cukr bílý | |
| šlehačka (nebo zakysaná smetana, bílý jogurt...) | Šlehačka 35% | |
| rozinky (nebo brusinky) | Rozinky | |
| hnědý rum | Rum | |
| perník na strouhání | Perník |