Bílkové cukroví

hanahcotton Kuchařka: hanahcotton

Cukroví , Ostatní, Pečené 26 názorů

Suroviny

bílky
cukr krystal
kokos
ořechy
potravinářské barvivo
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr písek a vše šleháme nad párou až je sníh tuhý. Děláme cukrářským pytlíkem pusinky. Do části můžeme přidat kokos, nebo tvarovat rohlíčky a obalovat v nasekaných oříšcích.

  2. Vše sušíme v troubě. Na 4 bílky dávám 25 dkg cukru.

Poznámka

Postup na ořechové rohlíčky - na lžičku naberu tuhý vyšlehaný sníh, hmotu dám do mletých ořechů, obalím a vytvaruji rohlíček. Přemístím rohlíček na plech s pečícím papírem a dám do trouby sušit.Je to docela piplačka, ale výsledek stojí za to.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 477 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bílkové cukroví

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    gajduška:díky za vyzkoušení :-)

    Odpovědět

  • gajduška gajduška(neregistrovaná)

    super skvele povedlo se uplne uzasne , obalovala jsem i v oriskach ale udelala jsem jen obalovane tycinky slo to lepe jako rohlicky :yes::yes:

    Odpovědět

  • Labužník Labužník(neregistrovaný)

    Opravdu mňamka:-p

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Boubelindo pusinky dělám na pečícím papíře a troubu zmírním na minimum - mám plynovou a suším to skoro hodinu.

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Magdalenko tak na tento receptík jsem teda nekoukala. díky Jak tak koukám je to na dlouhý lokte.:-D

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    A Jani nevíš náhodou na kolik stupňů a jak dlouho se to suší? Koukala jsem na další receptíky co tu jsou a pokaždé to tam je jinak..... :-( Dištak počkám na Hanku

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Boubelinda, ja dávam len na peč. papier. Pozri si postup napr. u Helly...http://www.toprecepty.cz/recept/3348-snehove-sisky...

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Verčo, nejsem autorka, ale já bych dala pečící papír a ještě ho posypala trochu hladkou moukou, u bílkového pečiva je to docela osvědčené;-)

    Odpovědět

  • Boubelinda Boubelinda

    Hani , prosím budu dělat pusinky poprvé, zbylo mi moc bílků. Mám dotázek, no vlastně dva.:-8 Pusinky děláme na plech vymazaný máslem a nebo suchý nebo na pečíčí papír? Mám také pečící podložku. Dále by mě zajímalo píšeš sušíme na kolik to je stupňů 100°C nebo míň a zhruba jak dlouho? nemám ponětí. Děkuji za odpověď.:-8

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    Hani,dík...;-):-)

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton(autorka receptu)

    Jenny patří tam cukr písek...;-) už jsem to opravila :yes::-K

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    Hani,v surovinách máš psané cukr krystal,v postupu je cukr písek a v poznámce není žádný,chtěla bych je udělat podle tebe...vypadají moc hezky:yes:

    Odpovědět

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Hello, vy patříte mezi autory báječných receptů. Z vás by si mnozí autoři měli brát příklad. Vaše recepty jsou jasné, úplné a srozumitelné. Poslední dobu se na tyhle stránky přidává tolik neúplných receptů ... :-S a co je horší, ještě se obhajují. Hello, dík za podrobné vysvětlení.:yes:

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Já obaluji ještě před pečením. Je to piplačka, ale jde to. Já mám ráda malé tvary, proto nedělám rohlíčky,pokud jsou malé, tak se velmi špatně obalují, lepí se to na prsty a deformují se. I z obrázku je patrné o kolik je rohlíček větší než třeba pusinka. Já preferuji jednodušší tvary jako např. http://www.toprecepty.cz/recept/3348-snehove-sisky... a daleko více nám chutná obalení v sekaných oříšcích nebo mandlích, než v mletých. Pokud byste chtěli obalovat až po upečení, museli byste každý jednotlivý upečený kousek znovu potřít rozšlehaným bílkem a pak obalit a nechat zaschnout. Upečené sněhové těsto je suché a ani na horkém by nic nedrželo.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    To by mě tedy také zajímalo. Já po upečení a schládnutí jednu polovinu máčím v čokoládě. Ale vím,že když pytlíkem tvarujete sníh na plech, je to příliš měkké na to, aby se to dalo obalovat ořechy. Podle mne se obaluje ještě teplé po upečení:-?:-?:-?

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: vánoční cukroví z bílkú cukroví z bílků a ořechů pusinky z bílků bílkové vánoční cukroví bílkové pusinky ořechové pusinky z bílků vanocni cukrovi z vajecnych bilku bílkové pusinky recept bílkové rohlíčky recepty na vánoční cukroví z bílků sněhové pusinky z bílků s ořechy bílkové pusinky s ořechy bílkové cukroví s ořechy ořechové cukroví z bílků recept na bilkove pusinky vánoční cukroví s bílků sněhové pusinky recept vánoční cukroví z bílků a ořechů ořechovo bílkové cukroví recepty z bílků

Zapomněl/a jsem heslo