

Bílkové cukroví
Suroviny
- bílky
- cukr krystal
- kokos
- ořechy
- potravinářské barvivo
Postup přípravy receptu
Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr písek a vše šleháme nad párou až je sníh tuhý. Děláme cukrářským pytlíkem pusinky. Do části můžeme přidat kokos, nebo tvarovat rohlíčky a obalovat v nasekaných oříšcích.
Vše sušíme v troubě. Na 4 bílky dávám 25 dkg cukru.
Poznámka od kuchařky
Postup na ořechové rohlíčky - na lžičku naberu tuhý vyšlehaný sníh, hmotu dám do mletých ořechů, obalím a vytvaruji rohlíček. Přemístím rohlíček na plech s pečícím papírem a dám do trouby sušit.Je to docela piplačka, ale výsledek stojí za to.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bílkové cukroví
-
Pandula: nemám vyzkoušeno, takže neporadím, ale budu ráda, když vyzkoušíte a dáte vědět.
-
casino: děkuji určitě to zkusím no a v lékárně by to ty ženský třeba taky mohly vědět
-
Pandula:
Obávám se, že to nepůjde, ale nevím ani složení "cukru" z apatyky... (ale možná je to stévie a to by pak mohlo fungovat)
Zkuste ušlehat JEDEN bílek s trochou toho oného a uvidíte -
Ahoj
mám takový problém manžel má cukrovku typu II tak nemůže klasický cukr.
Dotaz se týká toho jestli můžu klasický cukr nahradit cukrem z lékárny určený pro diabetiky?
Děkuji za případnou odpověď. -
gajduška:díky za vyzkoušení
-
super skvele povedlo se uplne uzasne , obalovala jsem i v oriskach ale udelala jsem jen obalovane tycinky slo to lepe jako rohlicky
-
Opravdu mňamka
-
Boubelindo pusinky dělám na pečícím papíře a troubu zmírním na minimum - mám plynovou a suším to skoro hodinu.
-
Magdalenko tak na tento receptík jsem teda nekoukala. díky Jak tak koukám je to na dlouhý lokte.
-
A Jani nevíš náhodou na kolik stupňů a jak dlouho se to suší? Koukala jsem na další receptíky co tu jsou a pokaždé to tam je jinak.....
Dištak počkám na Hanku
-
Boubelinda, ja dávam len na peč. papier. Pozri si postup napr. u Helly...http://www.toprecepty.cz/recept/3348-snehove-sisky...
-
Verčo, nejsem autorka, ale já bych dala pečící papír a ještě ho posypala trochu hladkou moukou, u bílkového pečiva je to docela osvědčené
-
Hani , prosím budu dělat pusinky poprvé, zbylo mi moc bílků. Mám dotázek, no vlastně dva.
Pusinky děláme na plech vymazaný máslem a nebo suchý nebo na pečíčí papír? Mám také pečící podložku. Dále by mě zajímalo píšeš sušíme na kolik to je stupňů 100°C nebo míň a zhruba jak dlouho? nemám ponětí. Děkuji za odpověď.
-
Hani,dík...
-
Jenny patří tam cukr písek...
už jsem to opravila