Nutriční hodnoty (Chleba z remosky bez lepku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 550 kJ / 132 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,80 g |
| Tuky | 11,12 g |
| – nasycené | 0,81 g |
| – nenasycené | 9,85 g |
| –– mononenasycené | 6,97 g |
| –– polynenasycené | 2,88 g |
| ––– omega 3 | 0,90 g |
| Vláknina | 0,96 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,20 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 5,58 g |
| – cukry | 5,24 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 125 g 125 g bezlepkové směsi Nutrifree Mix per Integrale | ||
| 125 g 125 g bezlepkové směsi Nutrifree Mix per Pane | ||
| 2 lžíce 2 lžíce dýňové mouky | Dýňová mouka odtučněná | |
| 250 ml 250 ml vlažné vody (na psyllium) | Voda | 250 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce psyllia Dr.Popov (osemení indického jitrocele – vodorozpustná vláknina) | Jitrocel list | |
| 1 lžička 1 lžička jablečné vlákniny | Vláknina jablečná | |
| 50 ml 50 ml vlažné vody (na kvásek) | Voda | 50 ml |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| ½ l žičky žičky xantanové gumy/guar gumy | ||
| 1 lžička 1 lžička soli | Sůl mořská | 8 g |
| 1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
| 12 g 12 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 12 g |