Nutriční hodnoty (Zapečená makrela)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 586 kJ / 618 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
| Tuky | 37,32 g |
| – nasycené | 17,84 g |
| – nenasycené | 13,60 g |
| –– mononenasycené | 11,60 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,28 g |
| Vláknina | 4,40 g |
| Cholesterol | 590 mg |
| Sodík | 291 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 41,40 g |
| – cukry | 9,60 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 uzené makrely (každá tak 300 g) | Makrela uzená filet | |
| 4 4 střední brambory | Brambor zimní | 200 g |
| 2 2 pálivé papriky | Paprika pálivá | |
| kousek kousek másla | Máslo kravské | |
| 200 ml 200 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| kořenící směs na ryby | Treska filet | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| granulovaný česnek | Česnek sušený | |
| 3 3 větší červené jarní cibulky (můžeme zvolit i kuchyňskou cibuli) | Cibulka jarní čerstvá |