Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Polévka ze zbylé čočky)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 8

Energie9 719 kJ /
2 323 kcal
Bílkoviny135,45 g
– z toho živočišné bílkoviny6,95 g
– z toho rostlinné bílkoviny128,50 g
Tuky50,96 g
– nasycené27,51 g
– nenasycené22,75 g
–– mononenasycené13,64 g
–– polynenasycené9,11 g
––– omega 30,48 g
Vláknina104,08 g
Cholesterol 102 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy279,35 g
– cukry18,34 g
––– laktóza0,32 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
40 g 40 g másla Máslo kravské 40 g
100 g 100 g mrkve Mrkev čerstvá 100 g
80 g 80 g celeru Celer bulva čerstvá 80 g
1 lžička 1 lžička hladké mouky Mouka pšeničná hladká 4 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
250 g 250 g brambor Brambor zimní 250 g
uzené, pikantní klobása - nemusí být Klobása
1 l 1 l vývaru Vývar hovězí 1000 ml
500 g 500 g zbylé čočky na kyselo Čočka hnědá neloupaná 500 g
majoránka Majoránka sušená
sůl Sůl mořská
pepř Pepř černý
ocet Ocet lihový

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.