Nutriční hodnoty (Polévka ze zbylé čočky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
Energie | 9 719 kJ / 2 323 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 135,45 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 6,95 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 128,50 g |
Tuky | 50,96 g |
– nasycené | 27,51 g |
– nenasycené | 22,75 g |
–– mononenasycené | 13,64 g |
–– polynenasycené | 9,11 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 104,08 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 199 mg |
Sůl | 0,36 g |
Sacharidy | 279,35 g |
– cukry | 18,34 g |
––– laktóza | 0,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
1 lžička 1 lžička hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 4 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
250 g 250 g brambor | Brambor zimní | 250 g |
uzené, pikantní klobása - nemusí být | Klobása | |
1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
500 g 500 g zbylé čočky na kyselo | Čočka hnědá neloupaná | 500 g |
majoránka | Majoránka sušená | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
ocet | Ocet lihový |