Chleba bez práce

Katali Kuchařka:

Doba přípravy: 5minut + kynutí 8-12hod. + 45minut pečení PT10H50M PT0H45M PT10H00M dost Slané pečivo 27 názorů

517

Suroviny

3 hrnky hladké mouky (nebo špaldová, chlebová...)
1,5 lžičky soli
1 lžička kmínu
1,5 lžičky sušeného droždí
1,25 hrnku vody
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, sůl, kmín a droždí smícháš dohromady a pak přidáš vodu a uděláš hustší těsto (čím hustší, tím lepší). Žádné složité mísení, jen zamíchat, aby to drželo při sobě.

  2. Dáš na teplé místo a necháš 8-12 hodin kynout (pokud je velký hlad, může se nechat kynout jen 6 hodin, ale chleba je hutnější).

  3. Potom si zapneme troubu na 230°C a vložíme do ní zapékací mísu i s víčkem (já používám klasickou kulatou skleněnou) a necháme mísu 30 minut nahřívat.

  4. Potom do ní přesuneme těsto, přiklopíme a dáme na 30 minut péct. Po 30 minutách sundáme víčko a ještě pečeme 15 minut. A je to hotovo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 305 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Chleba bez práce

  • Hana Hana(neregistrovaná)

    VerkaZabka:
    Já po upečení chleba přikryji utěrkou a než vychladne, tak je měkký. Tak to dělám i s jiným pečivem (buchty, kaiserky, housky, koláče a pod.). A nemusím chleba potírat vodou ani před pečením, ani po upečení.
    Hana

    Odpovědět

  • Focus2002 Focus2002

    Kapitalisto!

    Odpovědět

  • paja paja(neregistrovaná)

    Aby kůrka nebyla tak tvrdá, ihned po upečení pomazat chléb vodou - stylem, co se do něj vleze, ale přiměřeně, přiměřeně. Já k tomu používám rozprašovač. Po navlhčení chleba přikrývám utěrkou. A je vyřešeno.:yes:

    Odpovědět

  • Punčochářová Punčochářová(neregistrovaný)

    Nejlépe na víkend upéci , pak zkusit ještě chleba " KLUCI V AKCI " s pivem , už nedělám jiný . Mají dva druhy , ještě s olivami a klobásami . Doporučuji , zkuste ,pak mi řeknete ..........:-K:-K

    Odpovědět

  • Zdenka1 Zdenka1

    Přidávám foto a bodík:yes::-p

    Odpovědět

  • simona simona(neregistrovaná)

    52mančikova@seznam.czpokud máte tvrdou kůrku tak než dáte chleba péct tak ho potřete slanou vodou a po upečení když je ještě vřelí tak zas

    Odpovědět

  • VerkaZabka VerkaZabka

    Tak chlebík upečený a hned během pár minut i spapaný!!! :-D Chuťově VYNIKAJÍCÍ!!!!!! :-p :yes: :-p :yes: :-p :yes: Jen malá malilinkatá výtka: je dosti tvrdá kůrka. Když jsem ho krájela, měla jsem co dělat. Pokud máte někdo na to nějaký fígl, tak sem s ním!!! :yes:

    Odpovědět

  • casino casino

    Marťas:
    ...já to dělám stejně:yes:
    Papír protáhnu vodou, vyždímám, vložím na chvilku mezi dva hluboké talíře (tím papír vytvaruju) pak na něj na tom talíři přendám těsto, nechám chvilku vykynout a těsně před tím, než to dám do vřelého hrnce, tak těsto dekoruju semínky a udělám do něj zářezy nožem...

    Odpovědět

  • Marťas Marťas(neregistrovaný)

    Opravdu je výborný . Jen malá rada - aby se těsto dobře dávalo do vyhřáté mísy nebo pekáče , nechávám těsto kynout na pečícím papíru a potom i s papírem přendám do mísy a už jen peču . Neušpinite si ručičky a dobře se těsto přendává . ;-):yes:

    Odpovědět

  • ellen ellen(neregistrovaný)

    Tento chleba peču pravidelně, je moc dobrý, ale na můj vkus má dost tvrdou kůrku. Nevíte někdo, jak docílit vláčnější kůrky? Díky.

    Odpovědět

  • Katali Katali(autorka receptu)

    Andrea: já používám klasickou zapékací mísu, která je např. na zapékané těstoviny a podobně. Těsto není úplně studené (má pokojovou teplotu) bo kynulo na teplém místě, my máme vyhřívanou podlahu tak ho mívám položené na ní.

    Odpovědět

  • Andrea Andrea(neregistrovaná)

    Tak pokud půl hodiny zahřívat mísu i s víkem, předpokládám, že jde o Jenské sklo a šupnu tam něco chladnějšího, tak to rupne, jestli ne už u toho zahřívání:-8:-D
    30+15=45 :-O ne 320:-D

    Odpovědět

  • borovec borovec

    Nadja: krásný překlep v receptu :-D 320minut péct :-D

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Katali: rcp máš zařazen v kategorii "Domácí pekárna" - co na tom děláš v pekárně? :-?

    Odpovědět

  • Alexiss Alexiss

    Vyzkoušela jsem, přes počáteční obavy, povedlo se, je fajn, díky. S dovolením přidávám také foto, načala jsem ho kvůli tomu.
    Schválně jsem nekoupila chleba, aby mě to donutilo zkusit tento recept. Mouku jsem nakombinovala pšeničnou, žitnou a celozrnnou.
    :-p:-)):yes:

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí chleba bez kynutí domácí chléb bez kynutí chleba bez kynuti jenské sklo chléb bez kynutí chleba bez mísení chleba za 12 hodin chléb bez mísení chleba 12 hodin jednoduchý domácí chléb bez kynutí pečení chleba jenské sklo domácí chléb kynutý 12 hodin chleba v jenském skle domácí chleba kynutí 12 hodin domácí chleba kynuty 12 hodin chleba bez prce chleba pečený v jenským skle domácí chleba kynutý domácí chleba kanutý 12 hodin chleba 12 hodin kynutí

Zapomněl/a jsem heslo