Nutriční hodnoty (Fazolková omáčka, zjemněná smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 2 559 kJ / 612 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,88 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,08 g |
| Tuky | 21,07 g |
| – nasycené | 12,64 g |
| – nenasycené | 7,40 g |
| –– mononenasycené | 5,87 g |
| –– polynenasycené | 1,53 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 24,80 g |
| Cholesterol | 66 mg |
| Sodík | 270 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 62,40 g |
| – cukry | 46,70 g |
| ––– laktóza | 28,30 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g zelených fazolových lusků | Fazolky čerstvé | 400 g |
| 0,5 l 0,5 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 100 ml 100 ml 12% smetany | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| šťáva z 1/2 citronu | Šťáva z citrónu | |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |