Nutriční hodnoty (Růžová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 495 kJ / 835 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 23,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,33 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 15,26 g |
| Tuky | 34,99 g |
| – nasycené | 7,84 g |
| – nenasycené | 25,93 g |
| –– mononenasycené | 15,33 g |
| –– polynenasycené | 10,60 g |
| ––– omega 3 | 2,24 g |
| Vláknina | 21,90 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 260 mg |
| Sůl | 0,53 g |
| Sacharidy | 96,73 g |
| – cukry | 12,96 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 pórek | Pórek čerstvý | |
| 2-3 2-3 mrkve | Mrkev čerstvá | 125 g |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| bylinková sůl | Sůl bylinková | |
| 1 1 červená řepa | Červená řepa čerstvá | |
| 100 g 100 g jáhel | Jáhly | 100 g |
| 750 750 mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| 1,25 l 1,25 l zel vývaru | Vývar hovězí | 1250 ml |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce jablečného octa | Ocet jablečný | 22.5 ml |