Nutriční hodnoty (Bezlepkový štrúdl z tvarohu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 18
| Energie | 18 642 kJ / 4 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 81,41 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,61 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,80 g |
| Tuky | 241,78 g |
| – nasycené | 145,10 g |
| – nenasycené | 84,79 g |
| –– mononenasycené | 74,96 g |
| –– polynenasycené | 9,83 g |
| ––– omega 3 | 1,18 g |
| Vláknina | 52,20 g |
| Cholesterol | 1,20 g |
| Sodík | 347 mg |
| Sůl | 0,62 g |
| Sacharidy | 462,40 g |
| – cukry | 219,00 g |
| ––– laktóza | 11,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g polotučného tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 300 g 300 g bezlepkové mouky | Mouka pohanková | 300 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| lžička lžička octa | Ocet lihový | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 8 8 středních jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
| 80-100 g 80-100 g cukru krupice (nejlépe dle vlastní chuti) | Cukr bílý | 90 g |
| hrst hrst brusinek | Brusinky zavařené | |
| mletá skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 2 2 větší hrsti rozdrcených sušenek, piškotů, případně strouhanky | Strouhanka pšeničná |