Nutriční hodnoty (Moskevský boršč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 8 258 kJ / 1 974 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 231,48 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 219,77 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 11,71 g |
Tuky | 74,86 g |
– nasycené | 39,55 g |
– nenasycené | 28,86 g |
–– mononenasycené | 22,45 g |
–– polynenasycené | 6,41 g |
––– omega 3 | 0,68 g |
Vláknina | 17,90 g |
Cholesterol | 453 mg |
Sodík | 792 mg |
Sůl | 1,75 g |
Sacharidy | 85,78 g |
– cukry | 61,46 g |
––– laktóza | 3,88 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
300 g 300 g hovězího masa | Hovězí kýta | 300 g |
500 g 500 g kostí | Kost hovězí | 500 g |
250 g 250 g sterilované červené řepy | Červená řepa čerstvá | 250 g |
250 g 250 g zelí | Zelí bílé čerstvé | 250 g |
3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 lžíce 1 lžíce vrchovatá másla | Máslo kravské | 10 g |
1 lžíce 1 lžíce cukru | Cukr bílý | 25 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
8 zrnek 8 zrnek celého pepře | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
2 2 nožky párku | Vepřové nožičky | |
4 lžíce 4 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 100 ml |