Nutriční hodnoty (Kachní rizoto na srbský způsob)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 10 922 kJ / 2 610 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 196,02 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 153,70 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 42,32 g |
Tuky | 72,62 g |
– nasycené | 25,67 g |
– nenasycené | 43,53 g |
–– mononenasycené | 33,43 g |
–– polynenasycené | 10,10 g |
––– omega 3 | 0,51 g |
Vláknina | 52,77 g |
Cholesterol | 446 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,70 g |
Sacharidy | 271,60 g |
– cukry | 59,62 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
800 g 800 g kachních krků | Kachna krky | 800 g |
300 g 300 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel) | Mrkev čerstvá | 300 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
5 kuliček 5 kuliček celého pepře | Pepř černý | |
sůl | Sůl mořská | |
200 g 200 g rýže | Rýže bílá | 200 g |
400-500 ml 400-500 ml vývaru z krků | Vývar masový | 450 ml |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
3 lžíce 3 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 45 g |
1 lžíce 1 lžíce uzené papriky | Paprika uzená | 15 g |
3-5 3-5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 240 g |
1 1 bílá paprika | Paprika bílá čerstvá | |
1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 hrnek 1 hrnek mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 250 g |
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
1 lžička 1 lžička koření adžiky | Adžika | 5 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
strouhaný sýr k podávání | Sýr kravský tvrdý 30% |