Nutriční hodnoty (Tchýnin Slovenský guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 17 548 kJ / 4 194 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 284,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 228,63 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 55,87 g |
| Tuky | 172,33 g |
| – nasycené | 79,42 g |
| – nenasycené | 73,44 g |
| –– mononenasycené | 58,65 g |
| –– polynenasycené | 14,79 g |
| ––– omega 3 | 1,28 g |
| Vláknina | 69,95 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,58 g |
| Sacharidy | 346,08 g |
| – cukry | 75,80 g |
| ––– laktóza | 6,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
| 1 kg 1 kg hlávkového bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
| 4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
| 1 l 1 l silného vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
| 4 lžíce 4 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 40 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 50 g 50 g jíšky | Jíška máslová | |
| 40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
| 500 g 500 g oloupaných uvařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 starší houska (na kostičky) | Houska pšeničná | |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská |