Nutriční hodnoty (Tchýnin Slovenský guláš)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 17 548 kJ / 4 194 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 284,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 228,63 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 55,87 g |
Tuky | 172,33 g |
– nasycené | 79,42 g |
– nenasycené | 73,44 g |
–– mononenasycené | 58,65 g |
–– polynenasycené | 14,79 g |
––– omega 3 | 1,28 g |
Vláknina | 69,95 g |
Cholesterol | 1,40 g |
Sodík | 1,13 g |
Sůl | 2,58 g |
Sacharidy | 346,08 g |
– cukry | 75,80 g |
––– laktóza | 6,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg vepřové plece | Vepřová plec | 1000 g |
1 kg 1 kg hlávkového bílého zelí | Zelí bílé čerstvé | 1000 g |
4 4 cibule | Cibule čerstvá | 280 g |
1 l 1 l silného vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
5 kuliček 5 kuliček nového koření | Nové koření | |
1 lžíce 1 lžíce drceného kmínu | Kmín mletý | 15 g |
4 lžíce 4 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 40 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
50 g 50 g jíšky | Jíška máslová | |
40 g 40 g sádla | Sádlo vepřové | 40 g |
500 g 500 g oloupaných uvařených brambor | Brambor zimní | 500 g |
200 g 200 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
1 1 starší houska (na kostičky) | Houska pšeničná | |
1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
1 lžíce 1 lžíce octa | Ocet lihový | 15 ml |
sůl | Sůl mořská |