Nutriční hodnoty (Těstoviny se smetanovou omáčkou a krevetami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 1 203 kJ / 288 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,84 g |
| Tuky | 25,21 g |
| – nasycené | 9,26 g |
| – nenasycené | 12,26 g |
| –– mononenasycené | 10,81 g |
| –– polynenasycené | 1,45 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 1,96 g |
| Cholesterol | 18 mg |
| Sodík | 363 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 5,12 g |
| – cukry | 1,18 g |
| ––– laktóza | 0,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 porce 2 porce dlouhých nudlí nebo špaget | Těstoviny pšeničné | |
| 20 20 krevet (vyloupaných) | Krevety loupané | |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| chilli paprička dle chuti | Chilli paprička čerstvá | |
| 80 ml 80 ml těstovinové vody (menší naběračka) | Voda | 80 ml |
| 100 100 smetany sladké /nebo zakysané | Smetana kravská sladká 12% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř čerstvě mletý | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhaného parmazánu | Parmezán | 30 g |
| nasekaná petrželová nať | Petržel nať čerstvá |