Nutriční hodnoty (Valentýnský pařížský dortík)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 11 875 kJ / 2 838 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 77,60 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 46,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 31,40 g |
| Tuky | 176,36 g |
| – nasycené | 84,20 g |
| – nenasycené | 75,70 g |
| –– mononenasycené | 61,62 g |
| –– polynenasycené | 14,08 g |
| ––– omega 3 | 2,46 g |
| Vláknina | 35,36 g |
| Cholesterol | 1,28 g |
| Sodík | 583 mg |
| Sůl | 1,24 g |
| Sacharidy | 217,48 g |
| – cukry | 145,46 g |
| ––– laktóza | 15,52 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 4 lžíce 4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce kakaa | Kakao prášek | 75 g |
| 400 ml 400 ml šlehačkové smetany | Smetana kravská sladká 12% | 400 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 lžíce 1 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 12 g |
| 40 g 40 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 40 g |
| 40 g 40 g másla | Máslo kravské | 40 g |
| 70 g 70 g hořké čokolády | Čokoláda hořká 40% | 70 g |
| čerstvé jahody | Jahody čerstvé | |
| mandlové lupínky | Mandle loupané |