Nutriční hodnoty (Bramborové kari s hráškem a špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 5 180 kJ / 1 238 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,42 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 3,40 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 39,02 g |
Tuky | 5,31 g |
– nasycené | 1,66 g |
– nenasycené | 2,75 g |
–– mononenasycené | 1,71 g |
–– polynenasycené | 1,03 g |
––– omega 3 | 0,11 g |
Vláknina | 51,84 g |
Cholesterol | 6 mg |
Sodík | 138 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 231,60 g |
– cukry | 39,02 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
250 g 250 g hrášku | Hrášek zelený | 250 g |
hrst hrst mladého špenátu | Špenát čerstvý | |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
2 lžíce 2 lžíce rajčatového pyré | Pyré z červených rajčat | 30 g |
3 3 cm kousek zázvoru | Zázvor sušený | |
1 1 chilli paprička | Chilli paprička čerstvá | |
1 lžíce 1 lžíce kari | Kari | 15 g |
1,5 dl 1,5 dl zeleninového vývaru (nebo vody) | Vývar zeleninový | 150 ml |
1 dl 1 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 100 ml |
olej | Olej řepkový | |
1 lžička 1 lžička cukru | Cukr bílý | 5 g |
pepř | Pepř černý | |
limetková šťáva | Šťáva z limetky | |
sůl | Sůl mořská |