Nutriční hodnoty (Čedarová polévka se žampiony, mrkví a kapustičkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 3 770 kJ / 901 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 36,88 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 6,28 g |
| Tuky | 65,55 g |
| – nasycené | 43,67 g |
| – nenasycené | 20,74 g |
| –– mononenasycené | 16,90 g |
| –– polynenasycené | 3,84 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 9,13 g |
| Cholesterol | 197 mg |
| Sodík | 829 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 30,42 g |
| – cukry | 9,54 g |
| ––– laktóza | 4,44 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 120 g 120 g sýru čedar | Čedar | 120 g |
| 30 g 30 g másla | Máslo kravské | 30 g |
| 100 g 100 g mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 120 g 120 g žampionů | Žampion čerstvý | 120 g |
| 5-7 růžiček 5-7 růžiček kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce dětské krupičky | Krupice pšeničná jemná | 15 g |
| 1 l 1 l vývaru (kuřecí nebo zeleninový) | Vývar hovězí | 1000 ml |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl (dle potřeby) | Sůl mořská | |
| libeček (nebo petrželka) | Libeček čerstvý |