Nutriční hodnoty (Hovězí játra na smetaně a žampionech)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 407 kJ / 1 770 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 105,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 104,41 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,18 g |
| Tuky | 120,81 g |
| – nasycené | 36,90 g |
| – nenasycené | 76,76 g |
| –– mononenasycené | 56,13 g |
| –– polynenasycené | 20,63 g |
| ––– omega 3 | 5,72 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 1,66 g |
| Sodík | 999 mg |
| Sůl | 2,80 g |
| Sacharidy | 48,52 g |
| – cukry | 16,12 g |
| ––– laktóza | 11,42 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězích jater | Játra hovězí | 500 g |
| 300 ml 300 ml šlehačkové smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 100 ml 100 ml bílého vína (nebo vody) | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 1 zarovnaná lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 6 lžic 6 lžic oleje | Olej řepkový | 66 ml |
| 2 2 cm plátek másla | Máslo kravské | 2 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 6 6 větších žampionů | Žampion čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce worcestrové omáčky | Worcestrová omáčka | 30 ml |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |