Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie2 569 kJ /
614 kcal
Bílkoviny33,82 g
– z toho živočišné bílkoviny31,00 g
– z toho rostlinné bílkoviny2,82 g
Tuky41,49 g
– nasycené25,14 g
– nenasycené16,29 g
–– mononenasycené5,58 g
–– polynenasycené10,71 g
––– omega 30,50 g
Vláknina9,78 g
Cholesterol 75 mg
Sodík 1,37 g
Sůl3,26 g
Sacharidy22,68 g
– cukry6,18 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
50 g 50 g cibule (1 středně velká) Cibule čerstvá 50 g
50 g 50 g mrkve Mrkev čerstvá 50 g
80 g 80 g celeru Celer bulva čerstvá 80 g
1 stroužek 1 stroužek česneku Česnek čerstvý 7 g
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky Mouka pšeničná polohrubá 22 g
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru Vývar hovězí 1500 ml
150 g 150 g frankfurtských párků Párek vepřový 150 g
mletý černý pepř Pepř černý mletý
5 5 strouhnutí muškátového oříšku Muškátový oříšek
sůl Sůl mořská
petrželka Petržel nať čerstvá
krutonky (osmažené pečivo) Krutony

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.