Nutriční hodnoty (Frankfurtská polévka podle Magdaleny Dobromily Rettigové)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 2 569 kJ / 614 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,82 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 31,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,82 g |
Tuky | 41,49 g |
– nasycené | 25,14 g |
– nenasycené | 16,29 g |
–– mononenasycené | 5,58 g |
–– polynenasycené | 10,71 g |
––– omega 3 | 0,50 g |
Vláknina | 9,78 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 1,37 g |
Sůl | 3,26 g |
Sacharidy | 22,68 g |
– cukry | 6,18 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
50 g 50 g cibule (1 středně velká) | Cibule čerstvá | 50 g |
50 g 50 g mrkve | Mrkev čerstvá | 50 g |
80 g 80 g celeru | Celer bulva čerstvá | 80 g |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
2 lžíce 2 lžíce polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 22 g |
1,5 l 1,5 l hovězího vývaru | Vývar hovězí | 1500 ml |
150 g 150 g frankfurtských párků | Párek vepřový | 150 g |
mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
5 5 strouhnutí muškátového oříšku | Muškátový oříšek | |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá | |
krutonky (osmažené pečivo) | Krutony |