Nutriční hodnoty (Buchta Himálaje)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 24 837 kJ / 5 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 118,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 51,72 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 66,66 g |
| Tuky | 181,86 g |
| – nasycené | 27,86 g |
| – nenasycené | 137,49 g |
| –– mononenasycené | 95,95 g |
| –– polynenasycené | 41,54 g |
| ––– omega 3 | 10,91 g |
| Vláknina | 26,40 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 610 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 943,30 g |
| – cukry | 550,50 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 hrnky 2 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa (i více) | Kakao prášek | 50 g |
| 2 2 kostky tvarohu | Tvaroh polotučný | |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru moučka | Cukr bílý | 250 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| rozinky (možno vynechat) | Rozinky | |
| rum (možno vynechat) | Rum | |
| tuk | Margarín | |
| hrubá mouka | Mouka pšeničná hrubá |