Nutriční hodnoty (Oravské bramborové placky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 323 kJ / 1 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 30,00 g |
| Tuky | 1,50 g |
| – nasycené | 0,00 g |
| – nenasycené | 0,00 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,00 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 92 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 268,20 g |
| – cukry | 15,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1,5 kg 1,5 kg brambor | Brambor zimní | 1500 g |
| 2 lžíce 2 lžíce Solamylu (nebo Maizeny) | Bramborový škrob | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| kyselé mléko (nebo kefír, acidofilní mléko) | Mléko kravské polotučné 1,5% |