Nutriční hodnoty (Borůvkový dezert)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 2 950 kJ / 705 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 41,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 38,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,50 g |
| Tuky | 29,04 g |
| – nasycené | 16,46 g |
| – nenasycené | 9,98 g |
| –– mononenasycené | 7,26 g |
| –– polynenasycené | 2,72 g |
| ––– omega 3 | 1,30 g |
| Vláknina | 17,00 g |
| Cholesterol | 122 mg |
| Sodík | 256 mg |
| Sůl | 0,42 g |
| Sacharidy | 61,10 g |
| – cukry | 61,10 g |
| ––– laktóza | 21,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g čerstvých borůvek | Borůvky čerstvé | 500 g |
| 300 g 300 g bílého jogurtu (10 % tuku) | Jogurt kravský bílý 1,5% | 300 ml |
| 200 g 200 g smetany ke šlehání 33% | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 20 g 20 g práškové želatiny | Želatina vepřová | 20 g |
| med (nebo cukr, podle potřeby) | Med nepasterovaný |