Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 4

Energie9 367 kJ /
2 239 kcal
Bílkoviny191,33 g
– z toho živočišné bílkoviny187,80 g
– z toho rostlinné bílkoviny3,53 g
Tuky136,52 g
– nasycené67,46 g
– nenasycené65,27 g
–– mononenasycené55,38 g
–– polynenasycené9,89 g
––– omega 30,71 g
Vláknina6,55 g
Cholesterol 532 mg
Sodík 2,28 g
Sůl5,55 g
Sacharidy59,10 g
– cukry44,30 g
––– laktóza7,60 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
800 g 800 g hovězího masa (zadní, falešná svíčková) Hovězí kýta 800 g
100 g 100 g slaniny Špek 100 g
sůl Sůl mořská
čerstvě mletý pepř Pepř černý mletý
1 lžíce 1 lžíce sádla Sádlo vepřové 15 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 petržel Petržel kořenová čerstvá
1/4 1/4 bulvy celeru Celer bulva čerstvá
2 lžíce 2 lžíce cukru krystal Cukr bílý 30 g
1 lžíce 1 lžíce octa Ocet lihový 15 ml
1 lžíce 1 lžíce plnotučné hořčice Hořčice plnotučná 15 g
3 3 bobkové listy Bobkový list sušený
6 kuliček 6 kuliček nového koření Nové koření
6 kuliček 6 kuliček celého pepře Pepř černý
2 snítky 2 snítky tymiánu (nebo sušený) Tymián sušený
vývar na podlití (nebo voda) Vývar masový
200 g 200 g smetany Smetana kravská sladká 12% 200 ml
1 lžíce 1 lžíce hladké mouky Mouka pšeničná hladká 10 g
citron Citrón čerstvý
brusinky (zavařené) Brusinky zavařené
šlehačka Šlehačka 35%

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.