Nutriční hodnoty (Pikantní voňavé kuřecí maso)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 3 150 kJ / 753 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 63,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 59,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,04 g |
| Tuky | 40,14 g |
| – nasycené | 14,06 g |
| – nenasycené | 24,69 g |
| –– mononenasycené | 19,01 g |
| –– polynenasycené | 5,68 g |
| ––– omega 3 | 1,41 g |
| Vláknina | 11,67 g |
| Cholesterol | 159 mg |
| Sodík | 1,43 g |
| Sůl | 3,55 g |
| Sacharidy | 30,46 g |
| – cukry | 18,91 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g kuřecího masa (prsní nebo stehenní) | Kuře prso | 250 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 30 g 30 g slaniny | Špek | 30 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| chilli paprička (podle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| 200 g 200 g sekaných rajčat (1/2 konzervy) | Rajče červené sterilované | 200 g |
| 1/2 1/2 papriky červené | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1/2 1/2 zelené papriky | Paprika zelená čerstvá | |
| špetka špetka cukru | Cukr bílý | |
| špetka špetka mletého nového koření | Nové koření mleté | |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
| vývar na podlití (nebo voda) | Vývar masový | |
| 1-2 kostičky 1-2 kostičky hořké čokolády (nebo hořká s chilli) | Čokoláda hořká 40% | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |