Nutriční hodnoty (Borůvkový koláč II.)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 30 685 kJ / 7 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 119,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 12,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,10 g |
| Tuky | 342,67 g |
| – nasycené | 184,96 g |
| – nenasycené | 148,36 g |
| –– mononenasycené | 116,38 g |
| –– polynenasycené | 31,98 g |
| ––– omega 3 | 4,88 g |
| Vláknina | 80,86 g |
| Cholesterol | 660 mg |
| Sodík | 198 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 903,03 g |
| – cukry | 352,69 g |
| ––– laktóza | 13,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 kostka 1 kostka čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 150 g 150 g změklého sádla | Sádlo vepřové | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1,5 kg 1,5 kg borůvek | Borůvky čerstvé | 1500 g |
| 4 4 suchary | ||
| 300 g 300 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 300 g |
| 125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 200 g 200 g studeného másla | Máslo kravské | 200 g |