Nutriční hodnoty (Dančí gulášek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 700 kJ / 1 840 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 218,93 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 211,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,73 g |
| Tuky | 71,82 g |
| – nasycené | 33,40 g |
| – nenasycené | 39,09 g |
| –– mononenasycené | 28,83 g |
| –– polynenasycené | 10,26 g |
| ––– omega 3 | 0,37 g |
| Vláknina | 19,02 g |
| Cholesterol | 704 mg |
| Sodík | 968 mg |
| Sůl | 2,40 g |
| Sacharidy | 73,57 g |
| – cukry | 22,12 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg dančího masa (přední) | Daněk kýta | 1000 g |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce ostrého kečupu | Kečup ostrý | 30 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 60 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 6 kuliček 6 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce sladké papriky | Paprika červená sušená | 10 g |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| 1 l 1 l zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce Maizeny | Škrob kukuřičný | 15 g |