Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min

40 min (40 min příprava)

2. 7. 2009 09:26

Suroviny

Porce: 10 skleniček

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota41 336 kJ / 9 880 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky120,00 g
Vláknina40,00 g
Cholesterol0 mg
Sodík140 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 160,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rakytník má velký obsah vitaminu C, proto užívat jako lék. Denně lžička džemu či sklenička rakytníkového džusu stačí pokrýt denní spotřebu vitaminu C.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Silverblack

21. 10. 2020 14:13

A je to opet tady. Rakytnik obsahuje obrovske mnozstvi vitaminu C ,vedle sipku ktery ho obsahuje jeste vice. Rakytnik podle druhu az 850mg na 100g a sipek az 1650mg. Citron napr jen 45mg . Proto ho nase pra pra babicky sbirali. Vystaviteli vitamin C teplote vyzsi nez 48 stupnu celsia znicite ho. Tedy jestli varite ( a je uplne jedno jestli 10minut 5, nebo 1 minutu, mate mozna chutnou marmeladu, ale budte si jisti, ze vitaminu C je tam 0 ( slovy) nula vitaminu C .

Simona Skolakova

9. 10. 2020 20:31

Jaromira18: nezkoušela jsi to trhat za pomocí vidličky,někde jsem to četla a přišlo mi to jako dobrý nápad;-)

Jaromira18

9. 10. 2020 20:04

:yes: Dělám marmeládu, šťávu i olej. Poctivě ho natrhám, ruce mám popíchané, ale nevadí mi to, je to léčivé.:-K:-K:-K

Zdena

24. 8. 2017 16:31

Právě jsme s kamarádkou dovařily rakytníkový džem, je sladký a určitě se hodí. Sice je pomě cukru 1:1, ale přece ho nejíme na kola. Když se píchnu o trn, pomažu ranku rakytníkem a je ranka zahojena.Zdena

Ingrid

1. 9. 2015 15:51

objednávat mužete rakytník, na čísle 605089197 stredočeský kraj.;-)50 korun za kilo na větvičke..www.obora-rekow.webnode.cz

Ingrid

1. 9. 2015 15:50

objednávat mužete rakytník, na čísle 605089197 stredočeský kraj.;-)50 korun za kilo na větvičke..

dáša

15. 10. 2013 20:06

zdravím-tiež nám začala sezona rakytníka na 16ha.,nachádzame sa v Tvrdošovciach okr,Nové Zámky-SLOVENSKO, tak ak má niekto záujem aj vo väčšom množstve ozvite sa 0905 646 550
tmojzes@hotmail.com
pd-tvrdosovce.webfinity.sk/

Jana

6. 10. 2013 22:16

Tak jsem se taky pustila do rakyníku. A protože je i sezóna šípků, smatlala jsem to dohromady. Vzniklo něco báječného, posuďte sami:Šípková marmeláda s rakytníkem
Šípky - odříznout špičku a hned i rozpůlit (nakrojit), zalít vodou, dát cca 20-40 min vařit. Rozmixovat, přepasírovat, přepasírované znovu zalít vodou, krátce povařit, přepasírovat. Máme protlak.
Rakytník odšťavnit.
1 kg šípkového protlaku, 100-200 g (cca 1,5-3 deci) šťávy z rakytníku a 300 g cukru (ochutnat, podle sladkosti dosladit, min, poměr protlaku a cukru 4:1) svařit, zkusit jestli tuhne a přesto, že ne, dát do skleniček dnem vzhůru a hotovo :-)§

Tomáš

14. 9. 2013 11:09

Dobrý den,
Mám teď úrodu rakytníku, sklizeň je v plném proudu.
V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat
Na čísle 739629557
Rakytnikbio@seznam.cz

Renata Palušková

17. 3. 2013 15:37

Pončák Vladimír: Dobrý den, měla bych zájem o bližší informace o steviozidu. Vyrábím sirupy a jezdím na farmářské trhy. Děkuji.

spagetka

9. 2. 2012 10:57

Já si stévii pěstuju doma ;-);-);-)

Merylas

9. 2. 2012 10:50

Pončák Vladimír: U nás se prodává už docela běžně přírodní sladidlo ze Stévie ve Zdravé výživě. Je jak v sypké formě tak v tabletách. Já mám v sypké formě.;-):-K

Pončák Vladimír

9. 2. 2012 10:27

Vážení, pokiaľ by ste mali záujem vyrábať aj pre diabetikov a ľudí obéznych ponúkame Vám nekalorické XXI.sladidlo storočia
Steviozidy - steviol glykozidy rastlinného pôvodu.
Ak máte záujem o bližšiu infomáciu napíšte.
S pozdravom
V. Pončák

jana2

3. 12. 2010 17:42

Vložte větvičky rakytníku do mrazničky a nechtezmrznout. Pak oklepejte plody a dále zpracovávejte.Jde to dobře.

spagetka

23. 11. 2010 16:46

Vlasti, rakytníkový olej je spíš jako léčivý doplněk stravy, viz odkaz. Není příliš lahodný a musíš ho ochutnat, abys věděla, že ti na salátu bude chutnat - samozřejmě můžeš ho použít, ale do salátů jsou lepší oleje - třeba ořechový ;-)
http://prirodni-leciva.cz/DetailPage.asp?DPG=40563

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: rakytník recepty rakytníkový sirup recept recepty z rakytníku rakytníkový olej vyroba marmelada s rakytnikem rakytníkový olej recept výroba rakytníkového oleje rakytníková marmeláda recept rakytníkový sirup výroba rakytníková marmeláda marmeláda z rakytníku rakytníková šťáva recept marmelada z rakytniku recept čaj z rakytníku recept recept na rakytníkový olej rakytník recept rakytník marmeláda výroba rakytníkového sirupu čaj z rakytníku výroba rakytníkový sirup

Suroviny: rakytník, cukr, přípravek na výrobu marmelád

TopRecepty.cz

Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j24y