Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Tento recept spojuje tři lahodné a zdraví prospěšné formy rakytníku. Džem je ideální na pečivo, džus osvěží kdykoliv během dne a čaj poskytne hřejivý a uklidňující odpočinek Tento univerzální produkt je skvělým způsobem, jak si vychutnat blahodárné účinky rakytníku ve třech různých podobách.
Suroviny pro 1 dávka
10 skleniček
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 336 kJ / 9 880 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 120,00 g |
Vláknina | 40,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 160,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plody omyjeme, obereme úlomky větviček, propláchneme vodou a celé plody dáme do kastrolu.
Krok 2: Přivedeme k varu, přidáme přípravek na výrobu marmelád s troškou cukru a povaříme 5 minut. Vaříme dle návodu na obalu.
Krok 3: Potom přidáme 2 kg cukru a vaříme dalších 10 min.
Krok 4: Horké plníme do připravených skleniček a na 2 minuty otočíme dnem vzhůru. Nebojíme se dát dost cukru, protože rakytník je hodně kyselý.
Krok 5: Čaj: zalejeme horkou vodou a promícháme.
Džus: zalejeme studenou vodou a promícháme.
Džem: k promazání cukroví a pečiva.
Lék: používáme zdravotně na lžičku.
Džus: zalejeme studenou vodou a promícháme.
Džem: k promazání cukroví a pečiva.
Lék: používáme zdravotně na lžičku.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j24y
Moje poznámka
Rakytníkový 3 v 1 (džem, džus a čaj)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j24y
Nejnovější recepty
Zvěřinové kuličky se zakysanou smetanou
Přidáno před 11 hodinami
Zázvorový sirup
Přidáno před 13 hodinami
Pizza z pita chleba
Přidáno před 17 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Přidáno před 19 hodinami
Čokoládové s kytičkou
Přidáno 31. 10. 2024 19:59
Brambory na smetaně 2
Přidáno 31. 10. 2024 18:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Uzeniny vyrábějí v rodině Čejkových již více než 100 let. Vyhlášená je jejich tlačenka podle receptu po dědovi
Pan de muerto: Mexické kynuté bochánky voní anýzem a pomerančovými květy a jsou nadýchané jako obláček
Pět slavných jídel a tajemství jejich názvu: Palačinky crêpe Suzette na počest královy milenky, steak Wellington podle vojevůdce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejný pšenično-žitný chléb s kynutím v chladničce
Neonka32 před 5 hodinami
Kávová bábovka s ořechy
Ennia před 6 hodinami
Jablkový perník
jer.mar@seznam.cz před 6 hodinami
Hlíva na paprice
Pavel68 před 7 hodinami
Rybízový sirup
Sefiragold před 8 hodinami
Francouzské bagety
Martina0 před 9 hodinami
Masové kuličky s fazolemi
Eva z HK před 9 hodinami
Meteník z pekáčku
Lucie1001 před 10 hodinami
Banánové muffiny
dahoonve před 10 hodinami
Pomazánka z pečené dýně a papriky
Mirka1957 před 11 hodinami
Tématické fráze:
rakytník recepty,
rakytníkový sirup recept,
recepty z rakytníku,
rakytníkový olej vyroba,
marmelada s rakytnikem,
rakytníkový olej recept,
výroba rakytníkového oleje,
rakytníková marmeláda recept,
rakytníkový sirup výroba,
rakytníková marmeláda,
marmeláda z rakytníku,
rakytníková šťáva recept,
marmelada z rakytniku recept,
čaj z rakytníku recept,
recept na rakytníkový olej,
rakytník recept,
rakytník marmeláda,
výroba rakytníkového sirupu,
čaj z rakytníku,
výroba rakytníkový sirup
Suroviny:
rakytník,
cukr,
přípravek na výrobu marmelád
Komentáře (21)