Nutriční hodnoty (Lehký broskvový dort s tvarohem a ricottou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 8 008 kJ / 1 914 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 103,54 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 13,80 g |
| Tuky | 69,75 g |
| – nasycené | 34,11 g |
| – nenasycené | 24,52 g |
| –– mononenasycené | 20,06 g |
| –– polynenasycené | 4,47 g |
| ––– omega 3 | 0,97 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 982 mg |
| Sodík | 746 mg |
| Sůl | 2,09 g |
| Sacharidy | 202,43 g |
| – cukry | 112,33 g |
| ––– laktóza | 26,33 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 80 g 80 g cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 2 lžičky 2 lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 8 g |
| tuk na vymazání | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá | |
| 250 g 250 g tvarohu (odtučněný) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 g 250 g tvarohu v alobalu (polotučný) | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 250 g 250 g ricotty | Ricotta | 250 g |
| vanilkový cukr (podle chuti) | Cukr vanilkový | |
| 1 1 velká plechovka broskví | Dužina broskve čerstvá | |
| 1 1 dortové želé | Želatina cukrářská |