Nutriční hodnoty (Švestkový koláč s marcipánem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 765 kJ / 2 334 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 44,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 20,00 g |
| Tuky | 73,22 g |
| – nasycené | 9,96 g |
| – nenasycené | 58,42 g |
| –– mononenasycené | 31,93 g |
| –– polynenasycené | 26,48 g |
| ––– omega 3 | 0,08 g |
| Vláknina | 7,50 g |
| Cholesterol | 530 mg |
| Sodík | 449 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 370,80 g |
| – cukry | 334,80 g |
| ––– laktóza | 9,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 sklenky 3 sklenky (2 dcl)polohrubé mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 sklenka 1 sklenka cukru | Cukr bílý | 200 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 sklenka 1 sklenka mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 prášek do pečiva | Kypřící prášek | 12 g |
| 1/8 1/8 másla (nebo 1/8 l olivového oleje) | Máslo kravské | 0.125 g |
| švestky | Švestky čerstvé | |
| tuk na vymazání pekáčku | Margarín | |
| trochu trochu krupičky na vysypání. | Krupice pšeničná jemná | |
| 250 g 250 g marcipánu | Marcipán | 250 g |