Nutriční hodnoty (Kuřecí játra na slanině a zelenině se smetanou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 10 900 kJ / 2 605 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,30 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 94,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,45 g |
| Tuky | 198,78 g |
| – nasycené | 85,64 g |
| – nenasycené | 102,43 g |
| –– mononenasycené | 82,77 g |
| –– polynenasycené | 19,66 g |
| ––– omega 3 | 2,16 g |
| Vláknina | 25,10 g |
| Cholesterol | 2,66 g |
| Sodík | 2,88 g |
| Sůl | 7,10 g |
| Sacharidy | 88,55 g |
| – cukry | 48,85 g |
| ––– laktóza | 7,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kuřecích jater | Játra kuřecí | 500 g |
| 150 g 150 g slaniny | Špek | 150 g |
| 200 g 200 g cibule | Cibule čerstvá | 200 g |
| 300 g 300 g barevných paprik | Paprika červená čerstvá | 300 g |
| 200 ml 200 ml pasírovaných rajčat | Dužina červeného rajčete čerstvá | 200 g |
| 200 ml 200 ml smetany - 33% | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce oregana | Oregano sušené | 15 g |
| zelená nať ze 2 jarních cibulí | Petržel nať čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská |