Nutriční hodnoty (Polévka z polenty s hříbky a celerovou natí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 397 kJ / 2 485 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,69 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 2,62 g |
Tuky | 144,65 g |
– nasycené | 46,25 g |
– nenasycené | 98,30 g |
–– mononenasycené | 16,24 g |
–– polynenasycené | 82,06 g |
––– omega 3 | 0,03 g |
Vláknina | 30,21 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 50,46 g |
Sůl | 136,36 g |
Sacharidy | 279,11 g |
– cukry | 5,95 g |
––– laktóza | 0,08 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 lžíce 4 lžíce instatní polenty | Polenta | |
1,5 l 1,5 l zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | 1500 g |
několik několik hříbků nebo jiných lesních hub | Hřib čerstvý | |
velká hrst lístků lístků z celerové natě | Petržel nať čerstvá | |
3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
sůl | Sůl mořská | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |