Nutriční hodnoty (Polévka z polenty s hříbky a celerovou natí)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 397 kJ / 2 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,69 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,62 g |
| Tuky | 144,65 g |
| – nasycené | 46,25 g |
| – nenasycené | 98,30 g |
| –– mononenasycené | 16,24 g |
| –– polynenasycené | 82,06 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 30,21 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 50,46 g |
| Sůl | 136,36 g |
| Sacharidy | 279,11 g |
| – cukry | 5,95 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 lžíce 4 lžíce instatní polenty | Polenta | |
| 1,5 l 1,5 l zeleninového bujónu nebo vývaru | Bujón zeleninový | 1500 g |
| několik několik hříbků nebo jiných lesních hub | Hřib čerstvý | |
| velká hrst lístků lístků z celerové natě | Petržel nať čerstvá | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |