Domažlické vepřové ragú

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 60minut 4 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

400 g vepřové plece
1 polévková lžíce sádla
1 cibule
1 polévková lžíce hladké mouky
sladká mletá paprika
40 g mraženého hrášku
2 sterilované okurky
1 vejce natvrdo
500 ml vývaru
2-3 polévkové lžíce smetany
sůl
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na jemno a restujeme na sádle dorůžova. Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso a krátce ho restujeme.

  2. Poté podlijeme polovinou vývaru a dusíme, dokud maso není měkké. Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme ji a polijeme a dolijeme vývarem. Dobře promícháme a povaříme.

  3. Omáčku přecedíme, podle potřeby osolíme, přidáme smetanu ještě krátce povaříme. Přidáme uvařený hrášek a nakrájené okurky a vejce.

  4. Při podávání každou porci přelijeme touto směsí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka

Zdroj: Časopis Blesk pro ženy

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 175 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domažlické vepřové ragú

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, vyřizuji veliké plus od hostů z restaurace Na statku. Moc jim chutnalo a bylo málo!:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Samozřejmě, že se může dát, ale vždy je lepší vývar. Já dávám hovězí nebo slepičí bujon, když nemám vývar.

    Odpovědět

  • MataR MataR

    krásný recpet, jako začátečník se zeptám jaký vývar:-8 nebo můžu v nouzi použít masox?:-8 Díky

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    kokronilla: Moc mne těší, že jste si pochutnali :-K

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Tuhle dobrotu jsme měli včera k obědu, s rýží a moooc dobré, zařazuji na jídelníček a posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    neregi: Jsem moc ráda, že se recept zamlouvá a hlavně, že jste si pochutnali :-K

    Odpovědět

  • neregi neregi(neregistrovaný)

    Výborné, pochutnali jsme si :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc krásně připravené chutné jídlo:-p+16:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Jo - v Domažlicích , tam se žije:yes::-p+15

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Díky všem :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadá opravdu moc jedle:-p;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    V těch Domažlicích se ale mají.Krásná fotka.:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, taková jídla miluji!!:-p V nejbližší době příjde na řadu. teď musím zařadit nějaké hovězí, nebo zeleninu, abychom se pořád necpali vepřovým;-) Tisknu hned, tchýně mé dcery je nadšená za každou inspiraci a v restauraci "Na statku" se vaří hodně podle Topreceptů. Hlavně jídla Ivulinky, tvé, Ivetky..;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Dělám podobně, akorát nepřidávám hrášek. Příště zkusím podle tvého receptu. Vypadá to naprosto úžasně:-O:yes:...+1

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Velmi pěkně připravené vepřové, dělám podobně, jen bez vajíčka:-p:yes::yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: veprove ragu ragú vepřové ragů recept ragů s vepřového masa ragů z vepřového masa recepty veprove ragu recept na ragú recept na vepřové ragu ragu veprove ragú recept vepřový ragu domažlické kuřecí ragů recept vepřové ragů domažlické maso domažlovické ragú domažlické vepřové maso vepřové ragů na houbách ragů z vepřového vepřové ragú recepty recept ragů

Zapomněl/a jsem heslo