Domažlické vepřové ragú

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 60minut 4 porce Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

400 g vepřové plece
1 polévková lžíce sádla
1 cibule
1 polévková lžíce hladké mouky
sladká mletá paprika
40 g mraženého hrášku
2 sterilované okurky
1 vejce natvrdo
500 ml vývaru
2-3 polévkové lžíce smetany
sůl
Recept si zatím oblíbilo 31 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nasekáme na jemno a restujeme na sádle dorůžova. Přidáme mletou papriku, necháme zpěnit, přidáme maso a krátce ho restujeme.

  2. Poté podlijeme polovinou vývaru a dusíme, dokud maso není měkké. Maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme moukou, osmahneme ji a polijeme a dolijeme vývarem. Dobře promícháme a povaříme.

  3. Omáčku přecedíme, podle potřeby osolíme, přidáme smetanu ještě krátce povaříme. Přidáme uvařený hrášek a nakrájené okurky a vejce.

  4. Při podávání každou porci přelijeme touto směsí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka

Zdroj: Časopis Blesk pro ženy

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 4 178 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domažlické vepřové ragú

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, vyřizuji veliké plus od hostů z restaurace Na statku. Moc jim chutnalo a bylo málo!:-D

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Samozřejmě, že se může dát, ale vždy je lepší vývar. Já dávám hovězí nebo slepičí bujon, když nemám vývar.

    Odpovědět

  • MataR MataR

    krásný recpet, jako začátečník se zeptám jaký vývar:-8 nebo můžu v nouzi použít masox?:-8 Díky

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    kokronilla: Moc mne těší, že jste si pochutnali :-K

    Odpovědět

  • kokronilla kokronilla

    Tuhle dobrotu jsme měli včera k obědu, s rýží a moooc dobré, zařazuji na jídelníček a posílám bodíka:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    neregi: Jsem moc ráda, že se recept zamlouvá a hlavně, že jste si pochutnali :-K

    Odpovědět

  • neregi neregi(neregistrovaný)

    Výborné, pochutnali jsme si :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Moc krásně připravené chutné jídlo:-p+16:yes::-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Jo - v Domažlicích , tam se žije:yes::-p+15

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Díky všem :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Vypadá opravdu moc jedle:-p;-):yes::-K

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    V těch Domažlicích se ale mají.Krásná fotka.:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Evi, taková jídla miluji!!:-p V nejbližší době příjde na řadu. teď musím zařadit nějaké hovězí, nebo zeleninu, abychom se pořád necpali vepřovým;-) Tisknu hned, tchýně mé dcery je nadšená za každou inspiraci a v restauraci "Na statku" se vaří hodně podle Topreceptů. Hlavně jídla Ivulinky, tvé, Ivetky..;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Dělám podobně, akorát nepřidávám hrášek. Příště zkusím podle tvého receptu. Vypadá to naprosto úžasně:-O:yes:...+1

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Velmi pěkně připravené vepřové, dělám podobně, jen bez vajíčka:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: veprove ragu ragú vepřové ragů recept ragů s vepřového masa ragů z vepřového masa recepty veprove ragu recept na vepřové ragu recept na ragú ragu veprove vepřový ragu ragú recept domažlické kuřecí ragů veprove ragu-recept recept vepřové ragů domažlické maso domažlické vepřové maso vepřové ragú recepty ragů nebo ragú domažlovické ragú kuřecí domažlické ragů

Zapomněl/a jsem heslo