Nutriční hodnoty (Vepřová pečeně na portském víně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 195 kJ / 525 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,98 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,58 g |
| Tuky | 35,20 g |
| – nasycené | 17,29 g |
| – nenasycené | 17,59 g |
| –– mononenasycené | 14,61 g |
| –– polynenasycené | 2,98 g |
| ––– omega 3 | 0,09 g |
| Vláknina | 7,71 g |
| Cholesterol | 28 mg |
| Sodík | 652 mg |
| Sůl | 1,60 g |
| Sacharidy | 29,54 g |
| – cukry | 23,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky vepřové pečeně | Vepřová kotleta bez kosti | |
| trochu trochu hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské | |
| 40 g 40 g špeku | Špek | 40 g |
| 150 ml 150 ml silného vývaru | Vývar masový | 150 ml |
| 100 ml 100 ml portského vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného jalovce | Jalovec sušený | 2.5 g |
| 2 snítky 2 snítky dobromyslu | Oregano sušené | |
| 1 snítka 1 snítka libečku | Libeček čerstvý | |
| 2 lžíce 2 lžíce švestkových povidel | Povidla | 46 g |