Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 2

Energie5 132 kJ /
1 227 kcal
Bílkoviny120,36 g
– z toho živočišné bílkoviny115,92 g
– z toho rostlinné bílkoviny4,44 g
Tuky66,19 g
– nasycené18,28 g
– nenasycené34,80 g
–– mononenasycené27,65 g
–– polynenasycené7,15 g
––– omega 31,33 g
Vláknina9,26 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,31 g
Sacharidy33,53 g
– cukry16,03 g
––– laktóza0,00 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
400 g 400 g jehněčího masa Jehněčí kýta 400 g
2-3 snítky 2-3 snítky čerstvé máty Máta peprná list čerstvá
0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného kmínu Kmín mletý 2.5 g
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
sůl dle chuti Sůl mořská
čerstvě drcený bílý pepř Pepř bílý
1 lžičku 1 lžičku škrobu (Solamyl) Bramborový škrob 5 g
olej na smažení Olej řepkový
1 lžíce 1 lžíce oleje na smažení Olej řepkový 11 ml
1 1 červená paprika Paprika červená čerstvá 150 g
2 2 rajčata Rajče červené čerstvé 120 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
1 lžička 1 lžička římského kmínu Římský kmín mletý 7 g
čerstvě mletý černý pepř Pepř černý mletý
3 lžíce 3 lžíce rajské pasty z tuby
1 lžíci 1 lžíci pasty harissa (paprikovo-česneková ostrá pasta) Harissa 15 g
150 ml 150 ml vody (i více, dle potřeby) Voda 150 ml
2 2 vejce Vejce slepičí 140 g
voda Voda
1 lžička 1 lžička octa Ocet lihový 5 ml
nať cibulky Cibulka jarní čerstvá
lístky lístky máty Máta peprná list čerstvá

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.