Nutriční hodnoty (Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 132 kJ / 1 227 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 120,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 115,92 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,44 g |
| Tuky | 66,19 g |
| – nasycené | 18,28 g |
| – nenasycené | 34,80 g |
| –– mononenasycené | 27,65 g |
| –– polynenasycené | 7,15 g |
| ––– omega 3 | 1,33 g |
| Vláknina | 9,26 g |
| Cholesterol | 1,35 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 33,53 g |
| – cukry | 16,03 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g jehněčího masa | Jehněčí kýta | 400 g |
| 2-3 snítky 2-3 snítky čerstvé máty | Máta peprná list čerstvá | |
| 0,5 lžičky 0,5 lžičky drceného kmínu | Kmín mletý | 2.5 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| sůl dle chuti | Sůl mořská | |
| čerstvě drcený bílý pepř | Pepř bílý | |
| 1 lžičku 1 lžičku škrobu (Solamyl) | Bramborový škrob | 5 g |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje na smažení | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| 2 2 rajčata | Rajče červené čerstvé | 120 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 lžička 1 lžička římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| čerstvě mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3 lžíce 3 lžíce rajské pasty z tuby | ||
| 1 lžíci 1 lžíci pasty harissa (paprikovo-česneková ostrá pasta) | Harissa | 15 g |
| 150 ml 150 ml vody (i více, dle potřeby) | Voda | 150 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| voda | Voda | |
| 1 lžička 1 lžička octa | Ocet lihový | 5 ml |
| nať cibulky | Cibulka jarní čerstvá | |
| lístky lístky máty | Máta peprná list čerstvá |